Svenska böcker om Bitcoin

Böcker på svenska om Bitcoin, Kryptovalutor och Blockkedja

(Annonslänkar till Bokus)

Så kan du bli rik på Bitcoin

Enligt mig den bästa boken, på svenska, om att investera i kryptovalutor. Författarna har lång erfarenhet och går på ett enkelt och pedagogiskt sätt igenom hur du växlar fiat (SEK) till kryptovalutor och vad du bör tänka på för att inte bli lurad. Här finns även ett kapitel där de beskriver olika handelsplatser, de största kryptovalutorna samt intervjuer med sparekonomer.

Kan varmt rekommenderas till dig som funderar på  – eller nyss börjat med denna investering.

Betyg 5/5

Läs min recension här

Köp hos Bokus

Bitcoin och Blockkedjan

En liten bok om Bitcoin och hur blockkedjetekniken fungerar. Min åsikt är att boken är FÖR liten. Christoffer De Geer försöker på ett enkelt sätt göra en begriplig överblick men det blir så förenklat att det inte säger mycket alls. Men gullig i barnboksformat.

Betyg 1/5

Finns även som ljudbok här

Köp hos Bokus

 

Bitcoin – och andra digitala valutor

Ett ”bokasin” (bok som magasin) om Bitcoin, mining och kryptovalutor. Ett lättläst magasin för dig som precis börjat ”skrapa på ytan” på kryptovalutor. Har däremot lite småfel och kan upplevas i vissa del som väldigt ”populärvetenskaplig”. Är ändå bra utifrån att den ger en överskådlig inblick i kryptovärlden. Rekommenderas som ett första steg mot krypto. Sen tar ”Så kan du bli rik på Bitocin” över med betydligt matnyttigare information.

Betyg 2,5/5

Köp hos Bokus

 

Böcker om Bitcoin – på svenska