Intervju med Linnéa Rosenbaum (Lilla boken om Bitcoin)

Intervju med Linné Rosenbaum – Översättare av Lilla boken om Bitcoin från engelska till svenska.

Vad var drivkraften att skriva boken ”Lilla boken om Bitcoin?”

Jag har inte skrivit boken, utan översatt den från engelska till svenska. Med några mindre tillägg och uppdateringar. Jag var på en konferens och lyssnade på en av författarna och köpte boken. Den är lättläst och pedagogisk.

Även om många svenskar är bra på engelska, tror att de flesta ändå föredrar sitt modersmål.

Jag har också stort förtroende för författarnas djupa kunskap och erfarenhet i ämnet och tycker att deras bok är värt att spridas. Även om många svenskar är bra på engelska, tror att de flesta ändå föredrar sitt modersmål. Kombinationen av tre insikter:

  1. Bitcoin innebär ett revolutionerande tekniskt genombrott.
  2. Bitcoin har potential att flytta makt

Bitcoin har potential att flytta makt från stater och stora institutioner till individnivå. Mycket av världens problem tror jag beror på att ett fåtal människor med mycket makt tar – för mänskligheten – dåliga beslut, som berör miljontals, kanske miljarder människor. Om ingen har tokmycket makt, blir helt enkelt konsekvenserna av dåliga beslut begränsad. Det tror jag skulle gagna vår värld. Färre förödande krig och minskad korruption. Jag tror på den goda kraften inom varje människa som kan blomstra, bara den ges möjlighet till det genom egenmakt.

3. Det förekommer mycket bedrägerier kring Bitcoin.

Kunskap är vårt bästa försvar mot detta. Kunskap är makt och ska inte överlåtas åt eliten.

Kan du sammanfatta med en mening vad den handlar om?

Boken belyser på ett enkelt sätt de stora brister som dagens penningsystem har, samt hur Bitcoin kan vara ett alternativ till detta.

Vilken är din målgrupp?

Vanligt folk, som föredrar att ta till sig information på svenska, framför engelska. Inga förkunskaper inom teknik eller ekonomi behövs.

Att du ser Bitcoin som något positivt är självklart – men vilken är den största fördelen?

Att Bitcoin decentraliserar makt. Makt korrumperar.

Hur ser du på framtiden för kryptovalutor – hur ser det ut i Sverige om 10 år?

Tio år är lång tid i det här sammanhanget; Bitcoin föddes för bara 12 år sedan och miljontals människor använder det redan. Mest i länder där det traditionella penningsystemet fungerar dåligt. Boken pratar om tre olika faser. Om tio år tror att vi har kommit in i den tredje fasen.

Övrigt?

Tur att jag inte visste från början hur mycket tid det skulle ta att översätta, då hade det kanske inte blivit något…. Men nu är jag bara glad om boken kan hjälpa någon att förstå.

SE ÖVRIGA SVENSKA BÖCKER OM BITCOIN OCH KRYPTOVALUTOR

Lilla boken om Bitcoin

De allra flesta har hört talas om Bitcoin. Men desto färre vet vad det egentligen innebär att handla med kryptovalutan. I Lilla boken om Bitcoin lär du dig allt det – och lite till. På ett enkelt och pedagogiskt språk förklarar författaren varför Bitcoins uppfanns som ett alternativ till ”vanliga” pengar (FIAT).

 Få 10 % rabatt med koden ”minimining”

Läs mer om boken och mitt omdöme här

Köp hos Konsensus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *