Betalkort för Bitcoin och kryptovalutor

 

Wirex-kortet

Wirex mål är “to make all currencies equal, for everybody”, det vill säga ungefär “göra alla valutor jämställda, för alla”. Med det åsyftar de inte bara FIAT-valutor som kronor och dollar, utan även krypto. De har en rad funktioner som ska göra det enklare att hantera såväl krypto som FIAT, och att växla mellan dem när det gäller såväl handel som “vanliga” betalningar i butiker.

Konto med alla valutor tillsammans

Med Wirex app får du en överblick över hela din ekonomi. Sätt in pengar med kredit- eller debetkort, banköverföringar eller genom kryptobetalningar.

Att föra över pengar ska vara snabbt, billigt och enkelt, enligt Wirex. Använd t.ex. SEPA och SWIFT för att skicka 18 FIAT-valutor, samt kryptovalutor, över hela världen.

Marknad och handel

Växling av valutor kan göras i appen eller online i webbläsaren. Wirex säger sig vara det enda företaget som erbjuder OTC-Rates (over-the-counter rates), vilket innebär bra priser.

Till exempel får du följande:

  • Omedelbara valutaväxlingar till priser som uppdateras i realtid. Det här gäller såväl krypto till krypto, FIAT till krypto samt krypto till FIAT.
  • Obegränsad tillgång till OTC-rates i realtid för kryptohandel.
  • Obegränsad tillgång till priser i realtid för överföring av traditionella valutor mellan banker.

Det fysiska kortet

Det fysiska kortet finns tillgängligt för GBP, USD och EUR, och låter dig spendera dina kryptovalutor i “riktiga” butiker. Det kan användas överallt där VISA godtas. Dessutom kommer kortet med världens första belöningssystem som betalar ut i Bitcoin. Närmare bestämt går det att få upp till 1,5 % BTC tillbaka på alla köp som genomförs i butik. Därmed ger kortet mer i bonus än kreditkortet med högst bonus i Sverige (1%)

 

LÄS ÄVEN – Fördelar och nackdelar med kryptokort


Coinbase Card

Med Coinbase Card kan du betala med krypto precis som du betalar med FIAT. Det fungerar överallt där VISA godtas, och kortet använder ditt saldo på Coinbase för betalningarna.

Kortet kan användas globalt och du betalar genom att blippa eller använda PIN-kod. Vill du betala med kontanter kan du ta ut pengar med Coinbase Card från en bankomat. Säkerheten är i världsklass enligt Coinbase själva. Tvåfaktorsautentisering och möjligheten att omedelbart frysa kortet är två argument för det.

Så kommer du igång

Har du tillgångar på Coinbase och vill börja använda Coinbase Card behöver du först ladda ned appen och beställa kortet. Det kan ta upp till sju arbetsdagar till leverans.

Precis som med andra kort behöver det aktiveras, vilket du gör från appen. Det kan även göras via telefon. I sådana fall ringer du supportnumret som du hittar under Card Settings > Call Support I appen.

Kan det användas överallt?

Kortet är ett VISA-kort och kan användas överallt där VISA kan användas. Det fungerar på nätet, offline och internationellt. Använd det precis som ditt vanliga kort, helt enkelt. Värt att nämna är kortet endast, i skrivande stund, är tillgängligt för kunder i 28 europeiska länder (varav Sverige är ett av dem). Men det kan alltså brukas globalt.

Avgifter och kostnader

Det finns ett antal avgifter och kostnader som är bra att känna till:

  • Att beställa kortet kostar 4,95 €. Tappar du bort kortet och beställer ett nytt, är det samma avgift igen.
  • Att ta ut pengar från en bankomat (inrikes) är gratis upp till 200 €. Därefter är avgiften en procent av det du tar ut (per transaktion).
  • Att ta ut pengar utomlands är även det gratis upp till 200 € i månaden. Därefter är avgiften dock istället två procent av värdet.

Fler avgifter hittar du i ditt Cardholder Agreement, som finns i appen.

Till Coinbase – Skapa konto och beställ kort


Plutus

Better Than A Bank. Så lyder Plutus slogan, som erbjuder ett kryptokort med upp till 3 % i s.k. crypto reward vid transaktioner. Kortet fungerar med såväl krypto som Fiat (GBP och EUR) och kan användas överallt där VISA kan användas.

PlutusDEX

Med Plutusdex konverterar du dina kryptotillgångar till FIAT som omedelbart är redo att spenderas. Det är peer-to-peer – du säljer krypto till andra Plutus-medlemmar, vilket ger dig FIAT-likviditet till ditt konto. Samma gäller åt det andra hållet. När du köper krypto genom Plutus, fyller du deras konto med FIAT.

Premiummedlemskap

Med ett premiummedlemskap får du ett antal fördelar. Till exempel:

  • Köp och sälj krypto utan avgifter.
  • Du får 3 % crypto reward för varje köp du gör med Plutus-kortet.
  • Du får tillgång till andra cashback-möjligheter.

En annan fördel är billigare FIAT-uttag till kontot. Tar du ut pengar med Premiummedlemskapet kostar det 3,50 € per tillfälle. Annars kostar det 5,50 €. Det finns även en till nivå över Premium, Pro, som innebär fria uttag. Att ta ut pengar från en bankomat är billigare. Priserna varierar något, men i Europa kostar det 1,35 € + 1 procent, oavsett vilket medlemsskap du har.

Läs mer på Plutus hemsida

Quick Bit Card

Kortet ej lanserat ännu. Läs mer om vad vi vet hittils