Intervju med Totte Löfström (Så kan du bli rik på Bitcoin)

Intervju med Totte Löfström – Medförfattare till ”Så kan du bli rik på Bitcoin”. Totte driver även svenska kryptobörsen Trijo samt nyhetssajten Trijo News.

Vad var drivkraften att skriva boken?

Jag och Christian Ploog jobbar med kryptovalutor dagligen via Trijo och Trijo News. Båda dessa riktar sig i första hand till personer med lite erfarenhet av både kryptovalutor och av investeringar, så vi insåg ganska tidigt i arbetet med börsen och nyhetssajten att vi har ett stort ansvar att också utbilda våra kunder och läsare.

Det var så idén till boken föddes, och när vi började planera innehållet föll det sig ganska naturligt att både skriva om varför bitcoin och andra kryptovalutor är ett fenomen, hur de fungerar rent tekniskt, gå igenom olika investeringsstrategier och att beskriva hur man deklarerar sin handel. På det stora hela tycker jag att vi lyckades väldigt bra, även om bokens titel kanske blev lite väl ”klickig”, med facit i hand.

Kan du sammanfatta med en mening vad den handlar om?

Om du läser boken får du lära dig allt du behöver veta för att komma igång med att köpa bitcoin och andra kryptovalutor som en investering.

Vilken är din målgrupp?

Helt och hållet nybörjare, men många väldigt kunniga personer som har läst boken har berättat att de har uppskattat att den är full av bra förklaringar och jämförelser som gör det enklare att förstå tekniskt komplicerade delar av kryptovalutor. Kunskap är inte värd lika mycket om du inte kan förmedla den effektivt, och jag tror att vår bok hjälper även erfarna kryptopersoner att bli bättre på att just förmedla sin kunskap.

Att du ser Bitcoin som något positivt är självklart – men vilken är den största fördelen?

Utan tvekan att vi för första gången någonsin kan förvara ett värde digitalt utan att det är möjligt att kopiera. Ända sedan pengar blev digitala har banker och finansiella företag kämpat med att hålla sina system säkra, vilket är både dyrt och tar tid och energi. Bitcoin automatiserar detta och gör det så enkelt att vem som helst med en dator eller en mobiltelefon kan hantera digitala pengar på ett säkert sätt.

Hur ser du på framtiden för kryptovalutor – hur ser det ut i Sverige om 10 år?

10 år är nästan en livstid för bitcoin, så det är väldigt svårt att gissa om. Men om jag ändå ska försöka tror jag att bitcoin har tagit sig till att vara ett av fundamenten i både den svenska och den internationella ekonomin.

I dag är det väldigt dyrt att skicka pengar och ju mindre man skickar, desto dyrare blir det mätt i procent. Så när du går och handlar i din mataffär får de inte pengarna direkt, utan alla betalningar som görs under en viss tidsperiod samlas ihop och skickas i en klump med jämna mellanrum. Detta kallas för att ”settla” och är man en stor, internationell aktör kan man förhandla till dig att settla ofta, kanske flera gånger per dag, men mindre aktörer måste ofta anpassa sig efter vad som erbjuds och kan få vänta flera dagar och ibland till och med veckor på att få tillgång till de pengar de har tjänat.

Detta är så klart ett problem, men bitcoin kan lösa precis det problemet, till exempel genom bitcoin lightning network. Jag tror att vi är på väg mot en värld där den så kallade settlingen av betalningar sker i det närmaste i realtid, tack vare att det med bitcoin och bitcoin lightning network är möjligt att automatisera sådana processer. Du kommer säkert fortfarande betala med svenska kronor, men det värde som flyttas i bakgrunden kan mycket väl vara bitcoin.

SE ÖVRIGA SVENSKA BÖCKER OM BITCOIN OCH KRYPTOVALUTOR

SE MIN RECENSION AV ”SÅ KAN DU BLI RIK PÅ BITCOIN”

Så kan du bli rik på Bitcoin

Enligt mig den bästa boken, på svenska, om att investera i kryptovalutor. Författarna har lång erfarenhet och går på ett enkelt och pedagogiskt sätt igenom hur du växlar fiat (SEK) till kryptovalutor och vad du bör tänka på för att inte bli lurad. Här finns även ett kapitel där de beskriver olika handelsplatser, de största kryptovalutorna samt intervjuer med sparekonomer.

Kan varmt rekommenderas till dig som funderar på  – eller nyss börjat med denna investering.

Betyg 5/5

Läs min recension här

Köp hos Bokus

1 reaktion på ”Intervju med Totte Löfström (Så kan du bli rik på Bitcoin)”

Kommentarer är stängda.