Intervju med Jessica Dunkers (De kallar honom Bitcoinmiljonären)

Intervju med Jessica Dunkers, författare till boken De kallar honom för Bitcoinmiljonären

Vad var drivkraften att skriva boken?

Jag vill berätta för hela Sverige om hur det går till när Skatteverket bestämmer sig för att försöka få till en vägledande dom eller prejudikat inom ett nytt område och vilka ödesdigra konsekvenser det får för de människor som ofrivilligt utnyttjas för att försöka få till det. I det här fallet min man, Linus.
Att skriva av mig om det som har hänt och fortfarande pågår (det har snart gått 4 år sedan det började). Det har varit lite av en läkande process för mig.

Kan du sammanfatta med en mening vad den handlar om?

Boken handlar om en helt vanlig teknikintresserad kille som fick upp ögonen för något nytt och spännande (bitcoin) men som plötsligt fann sig själv som föremål för Sveriges mest uppmärksammade rättsfall inom kryptovalutor.

Vilken är din målgrupp?

Alla som vill ta del av hur rättsosäkert Sverige kan vara och hur vem som helst av oss medborgare kan bli föremål för Skatteverkets oetiska arbetssätt och metoder när de vill skapa en vägledande dom/prejudikat.

Hur ser du på bitcoin idag? Har din syn ändrats efter er negativa historia med Skatteverket?

Jag ser ljust på bitcoin. Det som har ändrats kraftigt till det negativa är vår syn på Skatteverkets myndighetsutövning och Sveriges rättssystem. Bristen på tjänstemannaansvar gör det hela värre när statligt anställda tjänstemän inte ställs till svars för sina handlingar.

Hur ser du på framtiden för kryptovalutor – hur ser det ut i Sverige om 10 år?

Jag ser ljust på framtiden för kryptovalutor, men frågan är om Sverige kommer vara en del av den med tanke på hur inställningen är nu. Jag tror risken är stor att Sverige kommer stå vid sidolinjen och titta på med tanke på att till och med vår riksbankschef uttrycker att ”Bitcoin är ingenting”. Det är tråkigt att Sverige nog inte kommer att vara med på tåget med tanke på hur Sverige tidigare har legat i framkant med så mycket annat.

SE ÖVRIGA SVENSKA BÖCKER OM BITCOIN OCH KRYPTOVALUTOR

SE MIN EGEN RECENSION AV ”DE KALLAR HONOM BITCOINMILJONÄREN” (kommer feb 2021)

De kallar honom Bitcoinmiljonären

Som en thriller – fast på riktigt.

Skatteverket anser att Linus Dunkers köpt och sålt Bitcoin i sådan omfattning att han ska betala ca 10 miljoner i skatt – de fösta fyra ska vara inne inom några veckor efter beslutet…

Jessica Dunkers skapar ett fantastikt personporträtt av sin man, Linus Dunkers, och hans resa inom kryptovalutor. Allt från att intresset började 2013, via en större mineranläggning till idag ha ansökt om personlig konkurs. Allt beroende på otydliga regler, ändrade förutsättningar och en lag som ger Skatteverket rätten att kräva in miljoner – även i ett fall som inte är juridiskt avgjort.

Vem har rätt? Vad ska räknas som ”underlag” för köp och försäljning av Bitcoin? Hur mycket handel kan bedrivas innan det klassas som växlingsverksamhet? Frågor som fortfarande inte är besvarade och som en uppföljande bok kanske ger svar på.

REKOMMENDERAS !!!

Betyg 5/5

Köp direkt av författaren här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *