Långsiktigt sparande i kryptovalutor – Recensoin

 

I ett försök att förklara för sina döttrar hur de ska kunna bli ekonomiskt oberoende vid 40 års ålder skrev Alfred S Jones första delen i boken ”Långsiktigt sparande i kryptovalutor”. Det är alltså viktigt att komma ihåg att det bara är första delen av boken, – eller inledningen.

Efter att ha läst de 37 sidorna insåg jag att det nog var en inledning som jag köpt. Det var i alla fall känslan. För på dessa sidor hinner han både gå igenom Allmänt om sparande, Pensionssystemet, Difi, Pengarnas historia, Blockedjor och mycket annat.  Det blir allts väldigt lite om väldigt mycket.

Detta är första delen i en serie som går igenom bakgrunderna till den förändring vi nu står inför. Den inbegriper pengarnas historia, skillnaderna mellan valuta och pengar.

Att författaren är väl insatt i kryptovalutor går inte att förneka. Han brinner säkert för att hans döttrar ska börja månadsspara och få en god ekonomisk framtid. Men jag hoppas att han går fram lite långsammare i samtalen med dem om krypto än vad han gör i boken. Kanske finns inte behovet att förklara alla aspekter på en och samma gång…

I slutet av boken finns författarens mailadress och genom att kontakta honom ges information när nästa del, delen om olika kryptovalutor, har publicerats.

Inget långsiktigt sparande

Undertecknad köpte boken i tron om att det skulle finnas något matnyttigt kring olika sätt att spara långsiktigt i kryptovalutor. Men så är alltså inte fallet. I alla fall inte än. Om/när nya kapitel läggs kan eventuellt boken rekommenderas för så vitt jag vet finns i dagsläget ingen bra bok om olika vägar till långsiktigt sparande i kryptovalutor. Boken skulle alltså kunna fylla en viktig del i informationsspridning om krypto. Men i dagsläget ger de 37 sidorna inte mer än en inledning – som lika gärna hittas i de flesta andra svenska böcker om Bitcoin och kryptovalutor.

Just nu känns det som att jag betalar 39 kr för en lite längre inledning på en bok – med löfte om fortsättning. Förhoppningsvis ingår dessa uppdateringar i priset.

Köp hos Bokus