Svenska poddar om Bitcoin och kryptovalutor

Bitcoinpodden

Bitcoinpodden är för den som är intresserad av krypto, oavsett om man är expert eller ny på ämnet. Podcasten är ett alternativ för den som vill lära sig mer och för den som vill hålla sig uppdaterad kring vad som händer i kryptovärlden. Programledare är Christian Ploog, chefredaktör på Trijo News, som är en av de största svenska nyhetskällorna för krypto.

Bitcoinpodden lanserades i oktober år 2020. Bakom podcasten ligger Trijo News, som under lång tid har varit en av de största nyhetssajterna för Bitcoin och krypto i Sverige. Podden kommer att handla just om kryptovalotur i allmänhet, och om Bitcoin i synnerhet. De ämnen som diskuteras är inte alltför tekniska. Snarare är de mer allmänt hållna för att en bredare publik ska kunna ta del och engageras av innehållet. Ibland diskuteras ämnen som har en fot i både krypto- och FIATvärlden, så att personligheter från båda världarna kan delta i samtalet.

LYSSNA

https://kryptosnack.podbean.com/

Konsensuspodden

Konsensuspodden beskriver sig själva som en ”En podcast om ekonomi, teknik och blockchain”. De talar om aktuella händelser, fenomen inom kryptovärlden och tar regelbundet in gäster och experter som deltar i samtalen. Podden görs i samarbete med Safello, som är en marknadsplats för kryptohandel. Nya avsnitt kommer ungefär varannan vecka.

Konsensuspodden är en podcast för den som vill gå in på djupet i aktuella händelser i kryptovärlen. Avsnitten kan till exempel handla om altpocket, social trading eller Yield Farming, med expertintervjuer för de olika ämnena.

Programledare är följande tre personer:

  • Ludvig Öberg. Entreprenör, investerare och medgrundare av Safello.
  • Tristan Edwards. Webbdesigner och webbutvecklare som bland annat ligger bakom Codespace och Social Bubble.
  • Dea Brunner. Kryptoentusiast som bland annat jobbat på Ludu och Budbee.

LYSSNA

https://konsensuspodden.se/

 

Kryptosnack

Kryptosnack, med programledarna Sofi Kotz och Jenny Haglind, avhandlar allt inom krypto. I podden finns avsnitt med såväl aktuella nyheter som djupdykningar i ämnen tillsammans med gästande experter.

Sofi är grafisk formgivare med intresse för krypto, medan Jenny jobbar med wellness och fitness, också med stort intresse för krypto samt teknik överlag. Kryptosnack startade 2018 och kom då ut med flera avsnitt per månad. Det senaste året har podden släppt ett avsnitt ungefär varannan månad.

LYSSNA

https://kryptosnack.podbean.com/