Månadsspara i Bitcoin och andra kryptovalutor

Att månadsspara i Bitcoin – och andra kryptovalutor – är möjligt via den svenska kryptobörsen Trijo. Ett bra sätt att skapa löpande köp av Bitcoin utan att behöva komma ihåg det varje månad. 

Så månadsspar du i Bitcoin

(Artikeln har annonslänkar. Investering sker på egen risk – Kryptovalutor är högrisk)

Att komma igång med Autopilot, som tjänsten kallas, är enkelt. Sätt bara in pengar på kontot och ange den summa du vill handla för per tillfälle. Du bestämmer även hur ofta de automatiska köpen ska göras. Du kan välja mellan följande intervall:

  • En gång i timmen
  • Var tolfte timme
  • Varje dag
  • Varje vecka
  • Varje månad.
Till Trijo

Köpen sker sedan löpande till dess att du väljer att avsluta det. Samma funktion fungerar även för försäljningar. Genom attt ange att köp ska ske en gång i månaden går det alltså att skapa ett automatiskt månadssparande i Bitcoin.

Fördelar med att månadsspara

En av de stora fördelarna med att köpa över tid är att man minskar risken med att köpa på toppen. Genom att köpa för mindre summor vid flera tillfällen sprider man risken, helt enkelt. Visserligen kan det gå åt andra hållet också – man kan ha tur att köpa på botten också, varvid man skulle fått en högre avkastning om man la en enstaka stor order vid det tillfället. Tanken med Autopilot (och månadssparande överlag) är just dock i hög grad att man tar mindre risker och spelar på lite säkrare kort.

Steg för steg – så gör du

  1. Logga in på Trijo.co.
  2. Klicka på ”Sätt in €”
  3. Till höger ser du alternativen Snabbköp, Avancerad och Autopilot ✈️. Klicka på Autopilot ✈️.
  4. Välj om det automatiska sparandet ska påbörjas direkt, eller välj önskat startdatum.
  5. Välj önskad köpfrekvens. Se under rubriken ”Så funkar det” för alternativ.

Viktigt är att du ser till att det finns tillräckligt med euro på ditt konto, så att ordrarna kan genomföras.

bitcoin mynt

Avgifter

Trijo hävdar att de har bland Sveriges lägsta avgifter. För vanliga köp- och säljordrar gäller courtage på 0,5 %. Insättningar med SEPA är avgiftsfria – det gäller dock inte tjänsten Autopilot ✈️. Avgiften för automatiska ordrar ligger på 1 % och tas ut i euro. För varje order som genomförs automatiskt betalar du alltså 1 % av beloppet i avgift.