Månadsspara i Bitcoin och andra kryptovalutor

Att månadsspara i Bitcoin – och andra kryptovalutor – är möjligt via den svenska kryptobörsen Trijo. Ett bra sätt att skapa löpande köp av Bitcoin utan att behöva komma ihåg det varje månad. 

Så månadsspar du i Bitcoin

(Artikeln har annonslänkar. Investering sker på egen risk – Kryptovalutor är högrisk)

Att komma igång med Autopilot, som tjänsten kallas, är enkelt. Sätt bara in pengar på kontot och ange den summa du vill handla för per tillfälle. Du bestämmer även hur ofta de automatiska köpen ska göras. Du kan välja mellan följande intervall:

 • En gång i timmen
 • Var tolfte timme
 • Varje dag
 • Varje vecka
 • Varje månad.
Till Trijo

Köpen sker sedan löpande till dess att du väljer att avsluta det. Samma funktion fungerar även för försäljningar. Genom attt ange att köp ska ske en gång i månaden går det alltså att skapa ett automatiskt månadssparande i Bitcoin.

Fördelar med att månadsspara

En av de stora fördelarna med att köpa över tid är att man minskar risken med att köpa på toppen. Genom att köpa för mindre summor vid flera tillfällen sprider man risken, helt enkelt. Visserligen kan det gå åt andra hållet också – man kan ha tur att köpa på botten också, varvid man skulle fått en högre avkastning om man la en enstaka stor order vid det tillfället. Tanken med Autopilot (och månadssparande överlag) är just dock i hög grad att man tar mindre risker och spelar på lite säkrare kort.

Steg för steg – så gör du

 1. Logga in på Trijo.co.
 2. Klicka på ”Sätt in €”
 3. Till höger ser du alternativen Snabbköp, Avancerad och Autopilot ✈️. Klicka på Autopilot ✈️.
 4. Välj om det automatiska sparandet ska påbörjas direkt, eller välj önskat startdatum.
 5. Välj önskad köpfrekvens. Se under rubriken ”Så funkar det” för alternativ.

Viktigt är att du ser till att det finns tillräckligt med euro på ditt konto, så att ordrarna kan genomföras.

Till Trijo

bitcoin mynt

Avgifter

Trijo hävdar att de har bland Sveriges lägsta avgifter. För vanliga köp- och säljordrar gäller courtage på 0,5 %. Insättningar med SEPA är avgiftsfria – det gäller dock inte tjänsten Autopilot ✈️. Avgiften för automatiska ordrar ligger på 1 % och tas ut i euro. För varje order som genomförs automatiskt betalar du alltså 1 % av beloppet i avgift.

Fem frågor kring Trijo

Går det att månadsspara via autogiro?

Nej, insättning sker manuellt och sedan genomförs inköp av Bitcoin månadsvid från likvida medel

Hur sätter jag in pengar enklast?

Trijo använder sig av Trustly vilket innebär direktöverföring från svenska banker

Går det att månadsspara i Bitcoin certifikat?

Det är enbart möjligt med manuella köp varje månad. Men kom ihåg att courtage betalas vid varje tillfälle.

Månadsspara i Bitcoincertifikat – Nej tack

Ett alternativ till att köpa bitcoin via Trijo, eller annan kryptobörs, är att köpa certifikat på exempelvis Avanza. Det är däremot inte ett smidigt alternativ vid månadssparande:

 1. Courtage på 19 kr per tillfälle

Både Nordnet och Avanza har courtage på 19 kr vid varje köp- eller säljtillfälle av certifikat. Önskas månadssparande ske på 500 kr kommer alltså 3,8 % betalas varje gång. Dessutom betalas 19 kr när certifikaten sedan säljs. Med långsiktigt månadssparande bör försäljning i alla fall ske vid enbart enstaka tillfällen.

 1. Går inte automatiskt

Månadssparande ska ske helst av allt gå automatiskt. Men det går inte att ha automatiskt köp av certifikat varje månad. Du behöver därmed själv logga in hos aktiemäklaren och lägga en order. Detta bör även ske under börsens ordinarie öppettider eftersom kursen på bitcoin kan ändras dygnet runt. Lägger du en order när börsen har stängt kan den därmed gå igenom på ”onödigt hög nivå” när väl kursen öppnar.