Kommer Bitcoin öka i värde? Ja – jag tror det

Ingen kan med säkerhet säga om värdet på Bitcoin kommer öka eller minska närmaste tiden. Personligen tror jag på en kraftig ökning inom ett par månader. Kommer vinterrusningen snart?

 1. Ökat intresse hos experter

Intresset för kryptovalutor har minst sagt ökat 2019. Det mest tydliga är att ekonomiexperter nämner Bitcoin som en alternativ investering när börserna skakar och ekonomiska kriser troligtvis närmar sig. Bitcoin nämns då som ett alternativ som man kan lägga en mindre del av sitt sparande i. Men strunt samma VAD de säger – det speglar framförallt ATT de pratar om Bitcoin vilket kommer öka intresset överlag.  Det gäller inte bara Sverige utan många andra länder.

 1. Ökat intresse hos konsumenter

Antalet sökningar på Bitcoin kan till viss del kopplas mot kursen. I alla fall i ett macroperspektiv. Ju fler som söker desto större är suget att lära sig och kanske börja investera på sikt.

Den här grafen talar sitt tydliga språk. Lånad från Trijo News. En graf från Google Trends och antal sökningar på Bitcion.

 1. Oro i USA

Det finns en hel del oro i USA kring kryptovalutor. Det amerikanska skatteverket har börjat ställa krav samtidigt som Binance kommer begränsa antalet kryptovalutor som det kommer gå att handla med i USA. Oro är överlag negativt men jag tror att oron är större än vad verkligheten kommer att bli. När oron lagt sig och allt är tydligt vad som gäller i USA kan mycket väl intresset öka igen.

 1. Finansiell oro

Kan Bitcoin vara en ”räddning” vid finansiell oro i världen? En frälsare vid en ekonomisk krasch likt finanskrisen? Nej det tror jag inte. Däremot kommer fler kanske börja se sig om efter ”alternativa investeringar”. Skulle Bitcoin utvecklas positivt när börserna faller kan intresset helt klart bli ännu större.

Detta är enbart personliga åsikter – Se det inte som råd.

 • Logga in med Bank-ID
 • Certifikat
 • Kan handlas inom ISK
 • Enklaste vägen
Till Avanza

 • Gratis betalkort med tillhörande app
 • Växla via appen
 • Extremt enkelt
Till Revolut

Till Coinbase

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *