Bitcoin investering – Testar att följa en trader

Har under över ett år följt en person i USA (Alessio Rastani) som gör tekniska analyser både på Bitcoin och på aktiemarknaden. Vissa gånger har jag följt hans tankar och resultatet har varit gott. Så varför inte testa detta fullt ut?

Ska nu testa i 2 månader att följa hans råd. Kommer blogga om varje köp/försäljning så ni kan följa med hans tankar. Om det sedan är hans idéer, tur eller otur som avgör resultatet låter jag vara osagt.

Vi är ett par personer som går ihop och skapar en ”Bitcoingrupp”. Alla lägger mellan 100 kr och 1000 kr. Totalt kommer fonden vara på 5 000 kr alternativt 10 000 kr beroende på hur många vi blir. Tanken är att vi därmed kan ”dela” på courtaget.

När Alessio antyder att det rör sig uppåt kommer halva summan investeras. Skulle han ännu en gång antyda detta kommer andra halvan att investeras. Det är därmed två ”delar” av fonden som kan röras.

Antyder han sälj så säljs en av delarna (förutsatt att inte bägge redan är sålda).

För att skapa mer risk används derivat som ger *2. Det betyder därmed att en uppgång på 5% kommer resultera i en uppgång på 10%. Men självklart gäller även det motsatta.

Den första oktober säljs hela innehavet – alternativt läggs en ny strategi upp.

Investering sker i ISK

Varför investera genom ett ISK?

  • Skatten blir extremt enkel. För ska allt ske helt lagligt ska ju alla transaktioner beskattas. I ett ISK sker ju detta automatiskt. Detsamma gäller deklarationskrånglet.
  • Vi handlar direkt med SEK vilket gör det något enklare.

Nackdelen är avgift på 69kr per transaktion vilket jag helt hade undvikit om jag istället handlat på Bitpanda eller Binance. Men att behöva för över pengar dit (kostnad), trada och sedan ta ut pengarna (kostnad) varpå sedan skatt ska räknas ut (kostnad vid vinst) känns inte befogat i detta lilla test.

Jag börjar 1/8 och kör sedan augusti/sep. Om pengarna inte tar slut innan dess…

1 reaktion på ”Bitcoin investering – Testar att följa en trader”

Kommentarer är stängda.