Ränta på Bitcoin – med Celsius

Celsius har ansökt om företagsrekonstruktion coh stängt av all verksamhet så länge. Har du tur får du pengar tillbaka…. Ta det försiktigt och kom ihåg – Not your keys….

I början av 2019 flyttade jag en del av mina kryptovalutor till Celsius och sedan dess har mer och mer hamnat där. Räntan som ges ändras vecka till vecka beroende på vilken ränta som låntagarna är villiga att betala – men oavsett är det bättre än att inte få ränta alls.

Tack vare smarta kontrakt och flera säkerhetsfunktioner anser jag att det är säkert sätt att få extra avkastning. Så här fungerar det:

 

  1. Köp Bitcoin

Det finns flera sätt att köpa Bitcoin, själv använder jag Coinbase Pro främst.

  1. Ladda hem Celsius

Celsius Network går att ladda hem både till iOS och Android.

  1. Verifiera dig

Fyll i personlig information och verifiera dig genom att ladda upp passbild.

  1. Sätt in Bitcoin

Likt vilken annan wallet som helst går det nu att sätta in Bitcoin eller någon av de andra kryptovalutorna som de hanterar. I början var det enbart Bitcoin, Ether och ett par andra men antalet har ökat med tiden. Nu finns även ett par stable-coin som exempelvis USD-C.

När du sedan ska ta ut kryptovalutor anger du en adress dit kryptovalutan skickas. Kom ihåg att det sedan är en låst adress. Välj därför inte att skicka direkt till en kompis om du vill betala personen krypto. Då är det bättre att du skickar över till JAXXX eller annan wallet du har kontroll över och därifrån skickar till din vän. Det går att ändra uttagsadress men då måste kundtjänst kontaktas. Allt för att minimera stöld om någon kommer över ditt konto.

  1. Få ränta veckovis

Varje vecka skickar Celsius ut ett mail där de anger vilken summa som betalats ut i ränta den veckan. Man kan välja mellan att få ränta i den kryptovaluta som man sparar i – eller i Celsius egna valuta CEL.

Fördelen med att ta CEL är att man når olika medlemsnivåer ju mer CEL man har (i förhållande till annan krypto) Genom att ha 15 % av innehavet i CEL får man exempelvis 10 % högre ränta. Istället för 10 % ges 10,1 % osv.

Hur kan Celsius ge ränta?

Celsius erbjuder lån via smarta kontrakt. Låntagarna låser en viss mängd kryptovaluta på sitt konto som därmed belånas. Ju lägre belåningsgrad desto lägre ränta erbjuds. Skulle inte återbetalning av lånet ske kommer säkerheten att tillfalla Celsius vilket innebär att någon risk aldrig tas.

För låntagarna blir detta ett sätt att få USD eller kryptovaluta i lån genom att använda sin egen kryptovaluta som säkerhet. För detta betalas alltså en årlig ränta vilket är vad som betalas ut till de som spar via tjänsten.

Läs mer och ladda hem appen på Celsius.com

1 reaktion på ”Ränta på Bitcoin – med Celsius”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *