Installera kryptowidget i WordPress

Har du en WP-sida med inriktning mot krypto eller mot ekonomi överlag? I sådana fall kan en kryptowidget liva upp sidan. Här listar vi tre alternativ.

CryptoWP

CryptoWP är ett enkelt tillägg till WordPress som visar aktuella kryptopriser på ett stilrent sätt. I tilläggets kontrollpanel är det möjligt att importera coins och bestämma vilka valutor som ska visas. Installationen är enkel – använd bara en shortcode för att visa kurserna. Populärt är att göra det i widgets, i synnerhet sidebars, men kurserna kan visas i princip var som helst på sidan.

Kurserna kan antingen presenteras som vanliga text, som Grid eller som List. contrarian.se  kan du se hur det ser ut i listvy.

Andra funktioner är till exempel:

  • Visa kryptokurser i 30 olika valutor
  • Kurserna uppdateras automatiskt var 15:e minut
  • Räkna ut värdet av olika FIAT-valutor.

En av tilläggets USP:er (enligt dem själva, och jag är benägen att instämma) är att CryptoWP ligger fint i kontrollpanelen – utan notiser, reklam och onödiga funktioner. Dessutom är det väloptimerat och snällt mot databasen.

Cryptocurrency Widgets Pack

Cryptocurrency Widgets Pack är ett annat tillägg för att visa kryptovalutor med Wordspress – och även det plugin som jag själv använder. Det har något fler funktioner än CryptoWP, bland annat en Sticky Ticker som kan placeras i header eller footer. En fördel med det här tillägget är hur väl tabellerna fungerar även i paddor och mobiler, något som en del plugins tycks ha lite problem med. Kurserna uppdateras med bara några minuters mellanrum – något oftare än CryptoWP.

#NamePriceMarket CapChangePrice Graph (24h)

Hämta data för enskilda coins

Något annat som är bra att känna till är att information om enskidla coins kan visas i en widget på ett snyggt sätt. Data hämtas då från Coinmarketcap eller Coingecko och innefattar, förutom det aktuella värdet, även rank, market cap och den totala volymen.

Jag visar ett exempel nedan.