Vad är minimining?

Måste man ha stora miningriggar för att tjäna pengar på kryptovalutor? Komplicerade riggar som är dyra att köpa in och som sedan avger så mycket ljud att de knappast kan stå i vardagsrummet och arbeta.

Nej !– Det går att mina med betydligt mindre enheter. Du kan exempelvis mina med mobiler, i webbläsaren och med små miniriggar som inte drar mer ström än en laptop. Det är dessa sätt jag kommer att blogga om. Kort sagt – jag bloggar om minimining.

(Graphics sources: Pixabay.com  [1] & Pixabay.com,  [2])

Vad är minimining?

Minimining är ett begrepp som betyder att mining sker på mininivå. Var gränsen går mellan minimining och ”vanlig” mining är väll inte helt glasklar. Jag låter även den gränsen vara lite luddig vilket gör det lättare för mig att testa olika sätt att mina utan att begränsas.

Generellt ska det i alla fall vara lätt att komma igång, ske på liten skala och skapa mindre intäkter.

Mål

Förvänta dig inte några miljoner – målet är inte att tjäna de stora pengarna. Målet är istället att testa olika sätt att minimina och utvärdera des komplexitet, avkastning och möjlighet. Med miniming kan allt fler bli intresserade av kryptovalutor och förhoppningsvis bidra till dess framtida utveckling.

Medel

Att komma igång med minimining är inte svårt. Det enda du behöver är en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Själv har jag valt att även komplettera med en minidashminer (återkommer om det i senare inlägg)

Avkastning

Jag har hela mitt liv sett avkastning som något relativt. Det är något som måste presenteras i procent men även i förhållande till risknivå. Att få 2% i avkastning på ett sparkonto med låg risk i Sverige är hög avkastning. Att få 5% i avkastning på kryptovalutor som har hög risknivå är låg avkastning.

Att ”tjäna” 5 USD per månad på en miner som kostar 500 USD är inte bra avkastning – om minern går sönder inom de första 100 månaderna…

En del av mina blogginlägg kommer därför handla om avkastning kontra risk och investering. Kanske kan jag påvisa att minimining faktiskt är mer lönsamt än annan mining – i alla fall utifrån risknivå och procentuell avkastning.

Projekt på Gång

Här kommer jag presentera vilka projekt som för tillfället är på gång. Projekt som ni sedan kan följa på bloggen.

Gratis mobil på 12 månader?

Det finns flera olika sätt att mina med mobilen där Electroneum kanske är den enklaste formen av kryptovaluta att mina. Har du en mobil går det även att få ”gratis” kryptovaluta via exempelvis Mannacoin. Skulle det vara lönsamt att köpa en mobil enbart för mining? En mobil som därmed inte används till något annat? Jag testar. Målet är att mobilen ska ha betalt av sig själv efter 12 månader.

 

Dashminer – Miniming på hög nivå

Inom kort installerar jag en Dashminer. Den bör väll egentligen inte hamna inom ”minimining” men får komplettera mina miningresurser.

 

Fokusvalutor

Kommer blogga om, och förklara hur du minar, olika valutor. Bland annat:

Dash – Inlägg kommer löpande om min Dashminer

Electroneum – Minas via mobilen

Manna – Kommer både ha fokus på mining och på hur du tjänar gratis manna.

Monero – Kan minas i webbläsare

Jsecoin – Kan minas på webbsidor

Fler? Kommentera gärna med tips. Har du skrivit någon bra guide kring mining av ”miniminging” av dessa får du gärna länka i kommentaren.

Fler kommer…

Välkommen och ge gärna dina tankar eller idéer som kommentar. Minimining blir betydligt roligare tillsammans.

1 reaktion på ”Vad är minimining?”

Kommentarer är stängda.