Coinwebmining – Startguide – Tips – Förtjänst

Det finns ett par tjänster på nätet som erbjuder mining direkt i webbläsaren. Man går in på webbsidan och börjar mining direkt. Enkelt och smidigt – men lönsamheten är tveksam. Jag har testat Coinwebmining.

I den här artikeln kommer jag presentera:

 • Hur fungerar det?
 • Kom igång med Coinwebmining
 • Öka förtjänsten
 • Vad tjänar man med Coinwebmining?

(Pictures: From Coinwebmining.com)

Hur fungerar Coinwebmining?

Coinwebmining erbjuder en tjänst där ett javascript används för mining av olika kryptovalutor via webbläsaren. Det finns två alternativ:

Via webbplatsen

 1. Gå till https://coinwebmining.com
 1. Fyll i din publika adress. Välj mellan Monero, Electroneum, Sumocoin, Graft, Dero, Bytecoin, IntenseCoin och Dinastycoin.
 2. Välj miningpool
 3. Password kan vara X
 4. Välj Threads. Enklast är att välja AutoDetect men för att maximera förtjänsten bör denna klickas ur och antalet Threads dras upp.
 5. Klicka Start Mining

När Mining pågår visas denna bild.

 

Klicka på länken för att se din förtjänst. Du kommer då att omdirigeras till https://xmrpool.net/. Klicka på Dashboard. Längst ner på sidan kan du nu fylla den adress som du minar till och direkt se förtjänsten. Detta utan att behöva skapa något konto eller logga in. När du fått ihop kryptovaluta upp till en viss nivå (Exempelvis är gränsen för Monero 0,3) betalas detta ut till angiven adress.

Via egen webbsida

Det går även att applicera en kod på sin egen webbsida vilket gör att mining sker i hemsidebesökarens webbläsare när de är inne på sidan. Det krävs därmed många besökare som stannar länge för att det ska vara lönsamt.

Öka förtjänsten

 1. Prova med olika valutor

Olika valutor är alltid olika lönsamma att mina. Delvis beroende på dess värde men även beroende på hur många som genomför mining och man därmed ”konkurrerar” med.

 1. Höj Threads

Genom att höja antalet Threads kommer högre Hashrate att uppnås. Det skapar därmed en högre förtjänst.

 1. Låt mining pågå 24/7

Datorn kan upplevas långsammare när mining pågår. Detta inte minst webbläsaren och om man har ett högt antalt Threads. Höj på natten och sänk antalet när du behöver använda datorn – men låt mining pågå dygnet runt.

Vad tjänar man med Coinwebmining?

Jag har än så länge enbart testat Monero. Detta under 14 timmar. Min förtjänst under den tiden blev 0,000017 XMR. Vid autodetect valdes 4 Threads men eftersom jag inte använde datorn under denna tid höjde jag till 15.

Skulle jag låta mining pågå 7 dagar i veckan (kvälls och nattetid) med 14 timmar per dygn skulle det innebära 0,000119 XMR vilket är ca 0,01 USD. På en månad skulle alltså förtjänsten alltså inte bli en enda krona.

Om någon har testat tjänsten och har andra erfarenheter så kommentera gärna. Det var intressant att testa och jag ska absolut testa med andra valutor – Monero kändes inte arbetsbar.

Jämför gärna mot Electroneum (ca 3USD i månaden) samt JSEcoin (Ca 15 USD i månaden)….

Läs även:

JSE-coin – Vad tjänar man

Electroneum – Startguide – Tips – Förtjänst