Worldopo – “Pokemon Go” där du tjänar krypto

Worldopo är spelet för dig som tycker om att gå ut och gå – och tjäna krypto. Eller som vill att dina barn ska röra sig mer när de spelar på mobilen. Likheter finns mot Pokemon GO – men jag ser många fler fördelar med WorldOpo.

Även om det funnits spel tidigare med den tekniken så var det med Pokemon Go som  interaktionen mellan ”real world” och spelvärlden verkligen slog igenom. Barn och vuxna gick ut på långa pokemonpromenader och fångade pokemons utomhus. Nu finns ett liknande spel med kryptovaluta. Fördelen – Allt är baserat på blockkedjan och spelet har en egen valuta som sedan kan växlas mot annan kryptovaluta.

Så går det till

Eller läs om spelet och ladda hem det från deras hemsida här

  • Registrera och verifiera en mailadress
  • Kom igång och jaga diamanter !

Jaga diamanter och skapa värde

När spelet startas kommer telefonen känna av var du befinner dig via GPS. En karta visas över ditt närområde och flera diamanter dyker upp. Gå till den plats som markeras ut på kartan med en diamant. När du är tillräckligt nära kommer en grön ring att lysa längst ner på skärmen. Det betyder att du är på rätt plats. Tryck på ringen för att aktivera ”fångstläge”.

Via kameran kommer du nu se din omgivning. Någonstans omkring dig finns därmed diamanten. Du behöver därmed peka med kameran mot runt omkring dig eftersom diamanten kan vara rakt framför dig, uppe i luften, bakom dig, höger om dig osv. Dessutom svävar den omkring så det är inte alltid helt lätt att fånga den.

När du ser diamanten inom en grön ruta på skärmen så tryck på denna ruta. Därmed har fångat diamanten. Nu börjar en nedräkning på 10 minuter till du kan ta nästa diamant. På den tiden kan du gå till nästa ställe som markeras ut på kartan.

Få bonusdiamanter

Jag har hittat två sätt att få bonusdiamanter.

Välkomstbonus

OM du klickar på hajen längst upp i mitten på skärmen så kan du ange en referalkod. Ange gärna min

4LHJ-5ZL9-XMKK vilkt ger dig 10 startdiamanter som välkomstbonus

Bountybonus

Gå till deras Bountywebbplats. Registrera dig via email och få Bounty genom att exempelvis ”Gilla dem på Facebook”, ”Följa deras Youtubekanal” eller ”Gå med i deras Telegramgrupp”. Varje bounty ger 10 diamanter.

Gå via min länk här så får du även 10 diamanter som extrabonus efter registrering och att du genomfört minst ett uppdrag.

 

Vad är diamanterna värda?

Det är alltid mycket svårt att veta ett konkret värde på något som är så nytt på marknaden. Men det finns en sak som påvisar dess värde. Det går nämligen att köpa diamanter via Google Play / AppStore. För tillfället kostar 500 diamanter 500 kr. Så alltså bör varje diamant vara värd knappt en krona på ”andrahandsmarknaden”.

Nu ska tilläggas att spelet för tillfället är i ett Beta-stadie och att det kommer bli betydligt svårare att få diamanter i kommande versioner. Kanske kommer även värdet att ändras. Men jag passar på nu när ”värdet” är högt.

Vad används diamanterna till?

Diamanterna kan användas till att köpa saker inom spelet. Det kan vara olika byggnader som skapar fördelar vid Air Mining (vilket detta upplägg kallas för). Man kan även sälja dem till andra spelare (i kommande versioner). På något sätt ska det även gå att använda kryptovalutan som spelet är uppbyggt av och sälja på en exchange. Förutsatt att de blir listade på en exchange förstås.

Varför spela WorldOpo?

  1. Motionera och tjäna kryptovaluta
  2. Spela spel med dina barn som får de att röra på sig (mitt primära mål)

Jag ger mitt barn 1kr per diamant han hittar. Inga problem att få honom springa som en galning i området istället för att sitta hemma och se på TV. Han rör sig, jag får krypto och kan lära mig mer om detta spel. Win, win och win.

  1. För att det är så sjukt kul med krypto!
  2. Kan värdet gå upp så är det bra att samla på sig krypto redan nu

Skulle gärna skriva mer om detta men jag har en kompis som har 100 !!! diamanter och jag har bara 50. Så måste ut några timmar nu…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *