Wavesdrop – Få wavestokens gratis

Ju enklare det är att få kryptovaluta – desto mindre får man. Det är en sanning som verkligen speglar wavesdrop.com. Det kan inte bli enklare, men förtjänsten är otroligt liten. Men det finns ändå en tydlig fördel med tjänsten.

Graphics sources: Pixabay.com [1], [2]

Wavesdrop – Så fungerar det

Via wavesdrop.com kan du få kryptovalutor som ligger på Waves blockkedja. Du kan begära tokens en gång i timmen och det tar inte många sekunder att göra detta.

 1. Skaffa en Waveswallet (ex på io)
 2. Kopiera din publika adress

Denna adress gäller alltså för alla kryptovalutor som ligger på denna blockkedja.

 1. Gå till https://wavesdrop.com
 2. Högst upp kan du navigera till den coin du vill ha. Klicka på den valutan. I detta exempel väljer jag Redfishcoin (en liten personlig favorit)

 1. Fyll i din adress

 

 1. Fyll i reCaptcha

 

 1. Klicka på CLAIM

 

Därmed får du den angivna mängden valutan. Detta kan du göra en gång i timmen.

Förtjänst – Så ökar du förtjänsten

Hur stor förtjänsten är varierar beroende på val av valuta. I fallet med Redfischcoin får jag 0,001 coin per gång. Om jag gör det tio gånger per dag och detta i hundra dagar i sträck så har jag en hel coin – som är värd 0,2 USD.

Väljer jag turtlecoin får jag 1 coin per gång, värd 0,000028 USD. Det krävs därmed tio gånger per dag i tusen dagar för att jag ska få 0,2 USD

Wintoken ger 1 token per gång, värde 0,005 USD. Tio gånger per dag i tio dagar ger 0,5 USD. Så det skiljer en hel del i förtjänst.

Öka förtjänsten

 • Ta tio valutor på en gång

Eftersom det är samma wavesadress som du anger oavsett valuta är det extremt lätt att begära många olika valutor väldigt fort. Så fort du fått en valuta klickar du på nästa längst upp på sidan. För tidsintervallet gäller per valuta – inte för hela tjänsten. Så du kan alltså begära minst ett tiotal valutor innan du måste vänta en timme.

 • Ha en wallet och en exchange-adress

Jag har en wallet (för enklare överföringar) samt konto på wavesplatform (exchange). Därmed har jag två olika adresser och använda denna tjänst dubbelt så mycket.

Är det värt det?

Nej. Det är inte värt att göra detta tio gånger per dag i hundra dagar för några kronor. MEN – jag ser en stor fördel ändå. När jag öppnade en egen waveswallet ville jag se hur den fungerade. Då använde jag denna tjänst flera gånger för att ”fylla på” min plånbok lite. Dessutom är det ju kul att ha lite roliga coins ibland.

Har du erfarenheter om tjänsten?

Mina favoriter just nu för att lätt få kryptovalutor

 1. Kryptonia – Enkelt, roligt och med flera olika funktioner. Bra förtjänst i förhållande till tid.
 2. Electroneum – Absolut enklast även om det bara ger någon dollar i månaden
 3. Swiftdemand – Min favorit bland UBI

(Steemit fick inte vara med på listan – annars hade den självklart legat etta)