Tjäna krypto på att skriva om krypto…

Jag vet inte hur många kryptovalutor det finns men gissar på ett par tusen. Det är extremt enkelt att skapa en kryptovaluta – men betydligt svårare att etablera den. För att marknadsföra sin valuta erbjuder många team bounties till de som bloggar om dem. Ett sätt att lära sig mer om en valuta samtidigt som man får en liten bonus för att skriva om dem.
Graphics sources: Pixabay.com [1], [2]

Exempel JSEcoin

Jag minar JSE coin via webbläsaren både via mobilen och datorn. Enkelt och lönsamt i förhållande till andra valutor där mining sker via webbläsaren. Men utöver mining passar jag även på att sprida kunskap om valutan via blogginlägg, delningar av Facebook-inlägg osv. För det får jag lite extra coins.

Exempel:

Twittra eller Retweeta deras konto – Få 10-30 coins beroende på antal följare

Posta på Facebook eller dela på Facebook – Få 10-30 coins beroende på antal följare

Blogpost på Steemit, Reddit, egen domän – 100 coins

Så gör du (Exempel från JSEcoin)

  • Sprid informationen om dem (ex. skriv ett blogginlägg på steemit)
  • Kopiera URL
  • Skapa konto på JSEcoin
  • Gå in under Bounty/Articles och klistra in URL till din artikel i rutan för Steemit.

Inom en vecka får du mail om att du fått belöningen utbetald. Dessutom ger de extra bonus till bästa artikeln varje vecka…

” Best written articles each week will earn additional rewards, weekly budget 10,000 JSE”

Vad är det värt?

Under ICO går det att köpa 200 coins för 1 USD. Så om jag får belöning för detta blogginlägg så ges alltså coins vära 0,5 USD. I jämförelse med vad jag kan få för att blogga om produkter och företag på svenska bloggar så är det extremt lågt. Men krypto är krypto. Jag väljer att se det som en belöning för att fördjupa sig i en valuta och faktiskt intressera sig för den. Men lite extrapengar sitter ju inte heller fel…

Att tänka på:

  • Var ärlig

Det kan vara lockande att lyfta upp stora fördelar med en valuta bara för att man ska vara säker på att få belöning. Det är knappast något som håller i längden. Det är varken kul att skriva så, speciellt ärligt eller hållbart mot läsarna.

  • Gör research

Allt för många kopierar i stort sett text från olika hemsidor för att snabbt skriva ihop en text. De bryr sig inte om vad de skriver om – bara de får belöning. Gör egen research och skriv en intressant artikel. Oavsett om det handlar om 50 ord om en nyhet eller 1000 ord om en djupgående analys.

  • Kolla reglerna

Vad krävs för att få bounty? I detta fall var det ”en bloggpost med minst 200 ord” och ha ”länk till JSEcoin.com

(Lite kul är regeln kring vad som krävs för att få ersättning ändrades lite efter mitt inlägg https://steemit.com/cryptocurrency/@minimining/jsecoin-can-get-better-results-with-seo-bounty-hunter)

Blogga lugnt !