Electroneum – App – Startguide, Tips, Förtjänst

Den första valutan jag började mina var Electroneum. Det är även en valuta jag varmt kan rekommendera för alla som är intresserade av minimining. Framförallt för att det är enkelt att komma igång och att deras app drar minimalt med batteri (nej, mobilen kommer inte bli varm!)

(Graphics sources: Pixabay.com  [1] & Pixabay.com,  [2])

I den här artikeln kommer jag presentera:

 • Kom igång med Electroneum
 • Öka förtjänsten
 • Vad tjänar man med Electroneum?

Mobil mining – utan mining

Innan du börjar installera appen så behöver du veta att någon mining egentligen inte sker. Det är också orsaken till att appen drar så minimal mängd energi från batteriet.

Det som istället sker är att appen beräknar vilken Hash Rate som mobilen skulle haft OM mining skett. Man får sedan belöning i ETN utifrån detta. Du tillför alltså inget till nätverket – men får betalt ändå.

Men varför? – Som jag ser det är det enbart en marknadsföringsväg. Få fler intresserade av Electroneum och etablera sig som en mobil valuta. Många kommer börja med att mina via mobilen – och sedan gå över (eller komplettera med) mining via datorn (som jag kommer att göra).

Du kan alltså mina Electroneum utan att vara rädd för heta batterier. Det till skillnad mot Minergate som verkligen skapade varmt batteri– just eftersom mining sker på riktigt.

Kom igång med Electroneum

 1. Gå till Google Play och ladda hem appen

Nej, den finns ännu inte till iPhone. Har du ingen mobil finns ändå en lösning om du har en dator. Laddar du hem programmet BlueStacks kan du köra mobilappar direkt från datorn. (Har däremot inte testat det ännu – återkommer med recension.

Appen kan däremot inte laddas hem och installeras på äldre operativsystem. Jag har testat på Android 4.1.2 där det inte gick. Däremot gick det bra på 8.0.0. Var gränsen går vet jag inte.

 1. Installera och registrera

Följ instruktionerna – det tar max 2 minuter.

 1. Starta mining

Starta appen – klicka på ”Start Mining”. Klart ! Alla ETN du tjänar kommer synas i appen. Därifrån kan du sedan skicka till andra eller till en paperwallet.

Öka förtjänsten

 • En användare per person

Reglerna säger att man bara får ha ett konto per person. Så jag har nu registrerat mig, min fru och mitt barn på vardera konto. Nu har visserligen min fru en så gammal telefon att inte appen gick att installera – men även där finns en lösning (se nästa punkt)

 • Dubbla konton på samma telefon

Tack till @jemmanuel här på Steemit och inlägget om hur man kan ha två lika appar med olika konton på samma telefon. På detta sätt har jag mitt och min frus konto på min telefon.

 • Värva dig själv

Om vi nu utgår ifrån att du ska skapa konton åt varje familjemedlem så se till att använda referral-länken från det första konto du skapar till kommande konton

I appen finns en QR-kod samt en vanlig sifferkod. Se nedan där jag visar mina. Skapa ett konto – ”värva” din partner m.fl med denna kod. Det sker genom att de först skapar kontot och sen fyller i värvningskoden. Lite bakvänt i förhållande till hur refferral-koder brukar fungera. Därmed får du värvningsbonus för de familjemedlemmar som anger att de värvats av dig.

 • Starta första kontot via refferral-kod

Om du startar ett konto och sedan anger att du värvats av någon (anger dess refferal-kod) så får du 1% extra i mining. Den som värvar dig får 5 % i bonus i förhållande till vad du minar.

Exempel:

Du skapar konto – anger min kod nedan (eller någon annan) så får du 1% extra.

Sen skapar du ett konto åt din partner och anger din reff-kod så får din partner 1% extra och du 5% av vad partnern tjänar.

 

 • Optimera telefonen för högra Hash Rate

Jag har läst en artikel som säger att man kan öka Hash Rate genom att exempelvis ha få program igång osv. I teorin stämmer det eftersom appen ska känna av hur stor arbetskraft som mobilen har. Men gör det skillnad? Det ska jag testa framöver.

 • Stäng inte ALLA program

Min son, och kanske många av er, brukar stänga alla program på telefonen innan han lägger ifrån sig den. Det är ju bra utifrån att man spar batteriet. Men då stänger han också ner mina Electroneum-appar. Använd alltså inte den funktionen då mining direkt avslutats när appen stängs ner. Det är bra att stänga ner appar – men se till att inte samtliga stängs av.

Vad tjänar man på Electroneum?

Vad du tjänar beror delvis på vilken Hash Rate du kommer upp i. Men det finns även begränsningar.

I denna FAQ säger de att en mobil inte bör få mer än ETN motsvarande 3USD per månad. Därmed spelar alltså värdet på ETN in gällande hur många ETN du kan tjäna per månad.

Personligen får jag ca 3-5 ETN per dygn. Skulle säkert kunna optimeras lite.

50 ETN är idag ungefär 1 USD. På en månad skulle alltså ett konto ge 90-150 ETN = 1,5-3 USD.

Enkelt, snabbt och utan någon arbetsinsats eller kostnad. Minimining i sin bästa form…

Kan vi få in minst 5 USD i månaden på dessa tre konton har vi tagit ett första steg. Det är trots allt bara en av de valutor som går att minimina.

Kommentera gärna och kom med tips – Vill göra en så komplett guide som möjligt utifrån möjligheter till mining via appen till Electroneum. Tips på andra artiklar inom området är alltid välkomna !

 

 

 

 

 

 

1 reaktion på ”Electroneum – App – Startguide, Tips, Förtjänst”

Kommentarer är stängda.