JSEcoin – Plattform mining – Vad tjänar man?

Förra veckan skapade jag ett konto på JSEcoin för att testa mining via webbläsaren. Mina erfarenheter så här långt är att det är förvånansvärt enkelt att komma igång, ger helt okej avkastning och det är värt att följa deras kommande ICO.

Graphics sources: JSEcoin.com [1] & Pixabay.com,  [2]

Förvånansvärt enkelt

Att registrera sig och komma igång med mining tog inte mer än tre minuter. Det är klart positivt. Allt för många kryptotjänster är avancerade att komma igång vilket gör att nybörjare backar och därmed inte fördjupar sina kunskaper inom kryptovalutor. Men här gick det otroligt smidigt med enkel navigering och tydlig information

Mining på två sätt

JSEcoin kan minas på två sätt även om de bägge sker genom webbläsaren.

  • Plattformmining

Logga in på plattformen – välj Mining – Klicka på ”Start Mining”. Så länge som webbläsaren är öppen kommer mining att pågå. Om du däremot väljer att ha flera flikar öppna i webbläsaren och inte har plattformen som den aktiva fliken kommer förtjänsten bli mycket låg. Har läst att JSEcoin kan användas för mining ”i bakgrunden” när man surfar på internet. Det är kanske sant – men mitt test visar att förtjänsten då blir extremt liten. Utgå ifrån att du behöver ha sidan aktiv – dvs. mining passar bäst på nätterna och när du är på jobbet.

  • Website Mining

Logga in på plattformen – välj Mining – Klicka på ”Webmining” – Registrera en webbplats som du äger – Kopiera ett Java-script och placera ovanför </body> i HTML-koden på webbplatsen. När någon besöker sidan kommer mining ske i deras webbläsare (förutsatt att de godkänner den popupruta som informerar om detta). Ju längre de är på din sida ju mer mining kommer ske.

Kommer gå igenom hur minging med JSEcoin fungerar tydligare i blogginlägg framöver

Så vad tjänade jag?

Har nu genomfört två tester. Ett som varade i 72 timmar och en på 16 timmar. Förtjänsten per timme hamnade på ungefär 3,5 JSEcoin per timme. Detta genom plattformsmining på en dator som jag inte rörde under denna tid.

Om vi räknar med ett värde på 0,005 USD per coin innebär det en förtjänst på 0,0175 USD per timme. Testet som varade över en helg, där jag körde igång mining på fredag och stängda av det på måndagen, innebar en förtjänst på ca 1,2 USD.

Det ger jag klart godkänt. Min dator står idag oanvänd ca 16 timmar per dygn på vardagar och 24 timmar på helger. En vecka skulle därmed innebära aktiv mining i 128 timmar.

128 timmar * 0,0175 USD = 2,24 USD i veckan

Kom ihåg att detta enbart är mining via plattform.Sen tillkommer webplatsmining.

Vad är nackdelarna?

Jag tänker skriva ett separat blogginlägg om vilka svagheter jag ser i denna tjänst framöver. Men deras, än så länge, svagaste punkt är idag att de inte haft deras ICO. Därmed finns JSEcoin inte heller listade på någon exchange. Priset under ICO kommer att vara 0,005 USD och det är även den nivån jag räknat på när jag tittat på förtjänst. Men det finns egentligen inget som säger att värdet kommer hamna där. Det kan bli högre – eller lägre. Det jag iallafall gillar är att de har en färdig produkt innan de genomför ICO – istället för tvärtom.

Börja med JSEcoin?

Använd gärna min reflänk här (eller gå via länkar i texten som är ref-länkar)

Droppet i grafen – När jag surfar på annan flik i webbläsaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *