Så optimerar du browsermining via mobilen

Mining i browsern blir allt vanligare och kan hittas till ett flertal kryptovalutor. Bland annat kan både Electroneum, Monero och JSE coin minas via webbläsaren. Kortfattat så handlar det om att ett java-script genomför mining så länge man har webbläsaren öppen. Går det att genomföra sådan mining via mobilen? Ja- men det krävs vissa extra appar. 

(Graphics sources: Pixabay.com Pixabay, & Pixabay]

På nätterna genomför jag browsermining på min hemdator och får några kronor per natt. Skärmen stänger jag däremot av för att spara el. Så länge datorn är på så sker mining.

Med mobilen är det inte lika enkelt.

Mining sker på exakt samma sätt – man surfar till den webbplats där Javascriptet finns och mining sker så länge man är på webbplatsen och har webbläsaren igång. Däremot fungerar en mobil inte på samma sätt som en dator. Exempelvis har mobilen en automatisk funktion som gör att skärmen går i viloläge efter ett antal minuter. Därmed betyder det att mining kan pågå i 10 minuter innan skärmen slocknar och mining avslutas. Det går visserligen att ställa in hur länge skärmen ska vara på men på de mobiler jag testat är maximal tid 30 minuter.

För att kunna maximera webbmining i mobilen blev jag tvungen att ladda hem appen Stay Alive. När jag öppnar appen kan jag välja på olika inställningar gällande när mobilens skärm ska stängas av. Där kan jag alltså välja att mobilens skärm aldrig automatiskt ska stängas av. Med den appen igång kan jag alltså surfa in på rätt webbsida och sedan låta mining vara igång så länge jag inte behöver använda telefonen till annat.

Är det lönsamt?

Det beror på hur mycket du betalar för elen att ladda mobilen samt hur mycket batteriet slits av att mobilen hela tiden har skärmen på. Men jag var i alla fall tvungen att testa och hitta en teknisk lösning som möjliggör idén. Hur mycket jag tjänar? Det beror ju helt på vilken tjänst och vilken coin som minas. Men än så länge visar testet att om jag använder en modern telefon så får jag samma avkastning som om mining sker via datorns webbläsare. Förutsatt att den är igång lika många timmar per dygn alltså – vilket appen möjliggör.

(Jag kör denna lösning enbart när jag är vaken – bör inte ske när man inte har koll pga. risk för överhettning – gissar jag)