Hur kan jag marknadsföra Steem?

Detta blogginlägg är ett tävlingsbidrag till @steemjetcontest (Läs mer här). Kopplingen till mining kan ses längre ner under rubriken ”Mining och flera intäkter”.

(Graphics sources: Pixabay.com  [1] & Pixabay.com,  [2])

What can I do to promote Steem?

Inlägget är alltså en del av en bloggtävling som går ut på att vi som bloggare och vloggare ska besvara frågan ”What can I do to promote Steem?”.

Jag skulle vilja vända på frågeställningen och säga ”Vad är fördelen med Steemit?” i förhållande till andra bloggportaler, vloggportaler, recensionsportaler osv. Det går att peka på decentraliseringen, allas rätt att säga sin åsikt m.m. Men för mig som bloggar (och många vänner inom bloggvärlden) så är det viktigaste att långsiktigt få något tillbaka. Det kan vara kunskap, vänskap, produkter, pengar eller något annat av värde. Det handlar inte om att bli rik – men att få något.

Det finns mängder av bloggare som skriver, skriver och skriver – utan att tjäna en krona, och utan att få speciellt många läsare. Här har Steemit en viktig roll att fylla. Mitt första inlägg fick ett par kommentarer (en del botar – men även en del schyssta steemare). Dessutom fick jag en förtjänst (om än minimal). Men det har aldrig hänt på någon av de andra bloggar jag drivit eller fortfarande driver. En stor respons efter ETT inlägg.

Fördelen är att Steemit är nätverket är uppbyggt av incitament för användarna att hjälpa varandra framåt. Det är unikt. Det är nätverkets största styrka. Det är även det jag tror är nyckeln till att locka fler bloggare hit. En ”bloggportal” (ja det är betydligt mer än så) där du tjänar pengar på att blogga och där kunskap, gemenskap och samarbete faktiskt lönar sig. Detta utan att du är beroende av reklamintäkter och allt vad det innebär.

Som jag ser det ger Steemit MER till sina användare. Mer samarbete, mer pengar (det är inte bara ett fåtal som får allt), mer vänskap osv.

Hur kan Steemit få fler medlemmar?

Självklart kan man jobba med Adwords, SEO, annonser, facebook osv. Utan marknadsföring når man inte ut med en bra produkt. Jag tror att marknadsföringen absolut kan locka till sig användare som vill få MER tillbaka från sitt bloggande – oavsett om det är följare, kommentarer eller pengar som eftersträvas. Varför ska jag som bloggare välja Steemit? – för att jag får MER tillbaka. Det är kärnan.

Samtidigt ger inte marknadsföring effekt om man inte har en tillräckligt bra och tydlig produkt. Finns det? Är det så enkelt att en person som aldrig hört talas om kryptovalutor kan börja blogga? Här är jag lite tveksam. För visst är det enkelt att komma igång. Men det finns en stor vinst i att ha en del steem på sitt konto och här blir det inte alls lika enkelt. För det krävs en viss kunskap om att handla, skicka och hantera krypto om man vill fylla på sitt konto.

Marknadsförs Steemit med dess fördelar – dvs. att bloggare och vloggare får MER så kan mycket väl antalet användare öka kraftigt. Men vad händer när de inser att de behöver köpa kryptovaluta för att kunna ta del av nätverkets alla fördelar och funktioner? Hur många backar då?

För mig är inte frågan hur jag ska kunna marknadsföra Steem – det är bara att visa dess fördelar.

För mig är frågan istället hur jag på ett enkelt sätt ska förklara för mina bloggvänner hur de tar del av nätverkets fulla potential. Hur de på ett enkelt sätt köper Steem.

Svaret på frågan ”What can I do to promote Steem?” besvarar jag med:

  • Påvisa nätverkets tydliga fördelar.
  • Hjälpa till med guider och tuturials om hur man köper kryptovaluta och Steem. Än så länge behövs dessa. Det är bara att Googla på ”Köpa Steem” för att se att behovet finns.

Mining och flera intäkter

Min blogg handlar om minimining – varför skriver jag ett tävlingsbidrag om att marknadsföra Steemit? För att allt sitter ihop. Det handlar om merförsäljning.

Bensinstationer är otroligt duktiga på merförsäljning – hur ofta har du inte tankat bilen och sedan betalat både bensin, lite godis och en tidning. Jag tänker lite liknande inom mining och även inom mitt företag . Hur kan jag få ”merintäkter”? Hur kan jag optimera varje liten del och skapa synergieffekter?

Jag skulle kunna nöja mig med att mina. Men jag tar det ett steg till. Jag bloggar om det på minimining.se och förhoppningsvis kan det ge lite extra (exakt hur vet jag inte än men det brukar visa sig med tiden). Sen översätts texten till engelska och läggs upp på Steemit.com. Förhoppningsvis kan det ge lite extra (exakt hur vet jag inte än men det brukar visa sig med tiden). Där pågår en tävling där ALLA deltagare får ett minipris. En tävling där detta inlägg är mitt bidrag. Allt sitter ihop.

Ha det gott och för er som inte bloggar på Steemit.com – välkommen hit och se dess fördelar. Kan inte sammanfatta det på ett bättre sätt än att – du får MER tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *