Om mig och bloggen

En introduktion till filosofin bakom denna blogg – Små steg i taget….

Graphics sources: My Dashminer & Pixabay.com,  [2]

”Med de små stegen – tar vi de stora kliven”

Om något motto skulle spegla mitt sätt att driva företag så skulle det nog vara:

Med de små stegen – tar vi de stora kliven”

Det stämmer även väl in på mig som person. Gillar inte stora förändringar eller mäktiga visioner. Jag gillar däremot att ta små steg, vänta in rätt tillfälle och bygga långsiktigt. Även om jag kanske inte alltid vet vad målet är. Vägen kan leda till målet – men målet kan lika gärna vara vägen.

Genom att försöka vara öppen för nya idéer och testa saker även om jag inte riktigt tror på dem från början så har jag tagit mig till den plats där jag är idag. En plats som innebär att jag driver ett eget företag (en dröm jag haft länge) och får jobba med det jag älskar (leka med ord). Kortfattat jobbar jag som skribent men har även ett stabilt ben att stå på inom affiliate.

Att jobba som skribent är otroligt kreativt men samtidigt behöver jag hela tiden ta hänsyn till vad kunden vill att min text ska förmedla. Det kan finnas krav på allt från vinkel och syfte till längd och form. Den här bloggen blir därför ett sätt för mig att skriva om något jag själv är intresserad av – på mitt eget sätt. Utan att begränsas av kunders önskemål, deadlines eller krav.

Vägen till mining

Som hos många andra väcktes intresset för kryptovalutor hos mig år 2017. Med enorma värdeökningar under året publicerades artikel på artikel i både dagstidningar och magasin kring kryptovalutor. Inte sällan handlade artiklarna om personer som tjänat stora pengar på kort tid. Något jag generellt vänder mig emot då snabba värdeökningar inte sällan har någon slags baksida. Men samtidigt fanns något där som kittlade. Skulle krypto kunna skaka om hela finansiella systemet? Var det verkligen så demokratiskt som vänner från odemokratiska länder ville påvisa? Jag valde att ta ett första steg.

När vänner investerade stora belopp så tog jag ett litet steg. Ett litet steg in i den då helt okända kryptovärlden. Var det skulle leda hade jag ingen större aning om. Det mynnade ut i en del skrivjobb, en del bra investeringar och en del rätt usla. Men framförallt att ”en helt ny värld” öppnade sig. Däremot sa jag länge att mining inte var något för mig. Det var för stort och för invecklat. Min åsikt är att mining fortfarande är stort och invecklat – i alla fall i stor skala. Men man kan ju ta små steg…

När jag så fick erbjudande om att köpa en Dash-miner av min vän tog jag steget som krävdes för att börja med mining på liten skala. Eller minimining som jag själv kallar det. Mining på mininivå. Kanske kan min blogg få fler att ta ett litet steg inom mining.

Vad jag kommer att tjäna på minimining vet jag inte. Men jag vet att jag kommer bli rik – åtminstone på erfarenhet. Erfarenhet som sedan kan leda mig vidare till nya projekt. Vad målet egentligen är kan jag alltså inte säkert säga. Skulle jag i förväg veta var alla vägar leder så har ju lite av tjusningen med att testa nya vägar försvunnit.

Välkommen att följa med mig på resan jag kallar för minimining. En resa som startar nu. Resans väg och mål är inte tydligt. Men den som följer med får se var vi landar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *