Köpa Bitcoin utan ID-kort eller pass?

Går det att köpa Bitcoin utan att behöva registrera sig på Coinbase, Bitpanda eller liknande platser? Dessa kräver KYC vilket innebär att du måste ladda upp ID-kort eller pass på sidan. Något som inte alla tycker om att göra. Ja, det finns ett par alternativ.

Köp med Swish via företag

På svenska Btcx Express går det att köpa Bitcoin och Ether direkt med Swish. Detta utan att någon registrering behöver ske med ID-kort. Max köp är 6000 kr. Däremot måste du ange namn, personnummer, adress och telefonnummer. När sedan köpet genomförs verifierar du dig med BankID.

Ett sätt för dig som inte vill ge ut bilder på ditt ID-kort till någon aktör. Men inte en väg för dig som vill handla anonymt. OBS – kolla avgifterna !!!

Mining Airdrop Bloggning

Med mining behöver du aldrig uppge din identitet. Detta oavsett vilken valuta du kör mining på. Sedan kan du växla dessa till valfri valuta i hos en exchange som inte kräver KYC, i Jaxx eller Blocktrades.

Detsamma gäller om du är med på airdrops, bloggar på Steemit, Weku, Scorum eller om du gör faucets.

Köp av vänner

Med banker som krånglar och långa verifieringstider på vissa handelsplatser är det enklare att köpa från vänner. Skicka över pengar och var säker på att din valuta blir levererad till den wallet du använder. Öppna ett konto hos en exchange som inte  KYC jaxx eller en ledger. Up to you…

 

Köp samlarkort som direkt kan säljas till Btc

Splinterland är ett kortspel där man köper startpaket och boosterpacks med Paypal. Dessa kort har ett värde både i USD och i kryptovaluta. Kortet kan säljas på en intern marknad mot Steem. Steem skickas sedan via Blocktrades och växlas då till BTC – till valfri adress.

Inte den mest ekonomiska vägen eftersom kortens värde varierar. Kan liknas med att köpa ett paket Pokemonkort eller hockeykort. De kan ha ett värde som är på samma nivå som du betalat – eller mer – eller mindre.

Inte den väg jag rekommendera – men det går.

LocalBitcoin

Registrera dig som användare på LocalBitcoin och se vilka säljare som är online över hela världen eller vilka säljare som är online i Sverige. De är säljarna som lägger ut vilka priser de vill ha (tänk Blocket) och det köparna som nappar på dessa erbjudanden.

Hitta någon som säljer i din stad, mött upp varandra och genomför köpet. Du betalar i kontanter eller Swisch och får Btc direkt därefter. Precis som när man möts och köper/säljer något över Blocket.

Du kan även handla på distans men då behöver du lita på att säljaren verkligen skickar BTC efter att du betalat.

Varför utan ID?

Framförallt handlar det om trygghet. Om någon okänd på nätet ber dig att skicka in en bild på ditt pass – skulle du göra det då? Knappast. Det är därmed förståeligt varför många drar sig för att skicka upp bilder på sitt pass till exchange eller annan kryptotjänst. Personligen rekommenderar jag följande:

  • Skaffa Coinbase (En av världens största inom krypto med god användarvänlighet och hög säkerhet)

Jag känner mig själv trygg i att verifiera mitt konto hos dem med kopia på ID-kortet.

  • Bara ID-kort när du är 100% säker

Är du osäker på om tjänsten är seriös och säker? Skicka inte in ID-handlingar !

  • Skaffa speciellt telefonnummer och gmail

Jag har kontot på flera olika tjänster och exchange som inte kräver KYC. Däremot brukar det krävas telefonnummer  och/eller mail. Då använder jag en speciell mailadress och ett kontantkortsnummer. Annars kan du snart förvänta dig att 100 belgiska bitcoinförsäljare ringer och ska sälja på dig fantastiska investeringsmöjligehter….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *