Belåna Ether och tjäna extra på valfri kursuppgång

 

När Coinbase nu har lanserat tjänsten att belåna Ether skapas en möjlighet att tjäna pengar på kursuppgång utan att behöva mer pengar att investera. Men självklart finns det risker.

Via Coinbase Earn fick jag upp ögonen för DAI och tjänsten att belåna ETH. Det har varit möjligt förr men via mer komplicerade vägar. När nu Coinbase öppnar upp tjänsten via en speciell app har det blivit betydligt enklare. Så här går det till:

Lär dig mer om DAI

DAI är en stablecoin som är värd 1 USD. Du kan lära dig mer om denna coin genom att se på pedagogiska filmer här https://www.coinbase.com/earn/dai

Har du konto på Coinbase rekommenderar jag att du loggar in och ansöker om att få vara med i Earn-programmet. Efter att du sett på filmerna får du svara på frågor kring innehållet och kan då tjäna 14USD i DAI. Pengar för kunskap är alltid trevligt.

Ladda hem appen

Ladda hem Coinbase Wallet vilken enkelt kopplas samman med ditt konto på Coinbase. Du kan därmed föra över krypto mellan dessa wallets smidigt.

Lås ETH

Välj hur mycket Ether du vill låsa och därmed belåna. Om Ether låses för 150 USD så kommer du kunna låna 100 USD i DAI. Men jag rekommenderar att du skapar en låg belåningsgrad vilket gör att lånet blir tryggare. Belåningsgrad är alltså lånebeloppet i förhållande till säkerheten. Själv väljer jag att låsa 100 USD i Eth för att låna 50 USD.(50% belåningsgrad) I detta exempel utgår jag från 100 USD.

När du låst 100 USD i Eth kan du välja hur mycket DAI du vill låna. Jag väljer nu 50 USD. Därmed skapas ett smartkontrakt som innebär att jag får betala 20% i årsränta på det lånade beloppet. På en månad är det alltså knappt 2%.

Använd lånade DAI till vad du vill

DAI kan du sedan använda för att köpa valfri kryptovaluta som du tror kommer att öka i värde. I detta fall för jag över dem till Pro.Coinbase och säljer dem mot EOS. Det gör att jag har 50USD i EOS.

Sälj och ta hem vinsten

Efter en månad har EOS gått upp med 10% och totala värdet är 55 USD. Dessa säljs till DAI och skickas tillbaka till Coinbase Wallet. Under denna månad har räntekostnad uppstått på ca 1 USD. Därmed har en vinst skapats på 4USD. På detta sätt har jag Hodlat mina ETH och ändå kunnat investera i andra valutor.

Om jag inte betalar tillbaka

Om jag inte väljer att betala tillbaka lånet kommer de låsta ETH att säljas. Detsamma gäller om belåningsgraden går under en viss nivå. Det är därför det är bra att ha en låg belåningsgrad från början.

Om köpt valuta går ner

Skulle EOS ( i detta exempel) gå ner i värde behöver jag sälja annan kryptovaluta för att få ihop de 50DAI+ränta som jag lånat.

I grunden är detta alltså samma sak som aktiebelåning. Du belånar ett kapital och får pengar som kan investeras i annat – eller används för att köpa mat via Wirex….

Tjänsten kan även utnyttjas för att skapa värde i kursnedgång. Men det tar jag i något kommande inlägg.

1 reaktion på ”Belåna Ether och tjäna extra på valfri kursuppgång”

Kommentarer är stängda.