Hyra ut kort på Splinterlands – Ger 3% i månaden

Att spela, och delvis investera, i Splinterlands är en av de roligaste vägarna att tjäna kryptovaluta. Men tiden räcker inte till – så jag funderar på att hyra ut eller investera i guild.

Splinterland, eller Steemmonsters som spelet hette från början, är ett kortspel på Steem blockchain. Här kommer jag inte gå in så mycket på spelet utan hur det kan ge 3% i avkastning per månad och hur man ”köper aktier” i ett guild.

Det går att tjäna kryptovaluta på flera sätt i spelet. Främst handlar det om att spela och vinna kort som sedan kan säljas på den öppna marknaden. Men för mig som spelar ytterst sällan finns två fina vägar till trevlig inkomst. Ska jag investera i ett guild – eller hyra ut mina kort?

Investera i ett guild

De största guilden har tokens som de skapat på Steem Blockchain. De kan köpas/säljas via Steem Engine. Alla som spelar i ett guild drar in kryptovaluta till teamet varje månad och en del av detta ges ut som ”aktieutdelning” till de som äger guildets token. Att ge ut tokens blir som att göra en aktieemission och därefter tjänar ägarna procentuell avkastning beroende på hur det går. Det kan låta märkligt men liknar till stor del de esport aktier som kan köpas i exempelvis Red Reserve Entertainment som just äger ett eget E-spels team. Även om likheten haltar något…Men det handlar om att investera i ett lag som sedan förväntas få stor framgång inom sitt spel.

Jag har inte investerat i något guild ännu men sett alternativ där avkastningen blivit riktigt hög.

Hyra ut kort

Ju bättre kort du har – desto högre upp på leaderboarden kommer du att komma. Samma logik som i många andra spel. Dessutom får man mer av kryptovalutan DEC desto högre level man spelar på. Med andra ord – de bästa korten kommer bli efterfrågade och dyra. Men eftersom de går att hyra och hyra ut öppnas en intressant marknad.

Idag hyrs korten ut för ca 2,5-4 % per månad (kan jämföras med aktier vars avkastning är ca 8% per år) vilket alltså ger en grym årlig avkastning förutsatt att koret blir uthyrt större delen av året. Allt sker enkelt via Peakmonsters.com där man både kan lägga ut sina kort för försäljning, lägga bud och hantera uthyrning. En uthyrning som sker via smarta kontrakt och som styrs utifrån vad du vill ha per dag osv.

Jag har under ett år hyrt ut vissa av mina kort. Inte via Peakmonsters utan direkt utan via en kille jag kom i kontakt med via Discord. Han får lite bättre pris men samtidigt är det extremt smidigt. För mig ger det några dollar i månaden – för kort som jag inte behöver till mina egen kortlek. Men har börjat inse att jag skulle tjäna mer på att enbart hyra ut mina kort än att spela med dem. Kanske blir det så en dag…

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *