Fyra kryptovalutor inom spelvärlden

Det är inte bara finansvärlden som kan ha direkt nytta av blockchain-tekniken. Logistik, fastighetsbranschen och konsthandeln är andra som kan ha nytta av detta. En annan värld där krypto kan komma att bli stort framöver är spelvärlden. Redan idag finns det flertalet valutor att titta på. Här berättar vi lite mer om några av dem.

GameCredits

GameCredits är en in-game-valuta som kan användas för betalningar i spel. Det är också en kryptovaluta, peer-to-peer och open source, som bland annat kan utvecklas för att spelutvecklare ska kunna ta betalt.

För den som utvecklar spel kan det finnas en del fördelar med att använda GameCredits och att använda sig av G-store. Skillnaderna mellan exempelvis G-store och Google Play är stora, framför allt när det gäller betalningstid och inkomstfördelning.

MobileGo

MobileGo är en token (Ethereum-baserad) som är utvecklad av GameCredits Inc. Denna token togs fram under 2017 i syftet att sprida samt tillgängliggöra esport. Med MobileGo (MGO), arrangeras matcher och decentraliserade turneringar över hela världen.

MGO är ett så kallat dual token och är knutet till både Waves och Ethereums blockkedjor. Ethereums smarta kontrakt säkerställer att inga bedrägerier sker med prispengar och att betalningen går till på ett bra sätt, när någon vinner en match eller en turnering med pengar i potten.

RevolutionVR

RelvolutionVR är en plattform som, för gemene man, gör det möjligt att skapa, dela och spela VR-spel. Detta utan att man behöver ha kunskap inom kodning. Tanken är att göra högt kvalitativa VR-upplevelser tillgängliga för fler människor runt om i världen.

Decentraland

Decentraland är en VR-plattform där du kan köpa land (virtuellt) i blockkedjan som endast du äger. På din mark kan du senare skapa din egna virtuella värld. Här kan du till exempel bygga ett casino, starta ett företag och köpa virtuella fastigheter. Med kryptovalutan MANA tjänar du pengar på din verksamhet.