Ledger Nano X – Nu med Bluetooth

Ledger Nano X är äntligen här ! En hardwallet där du kan spara dina nycklar på säkert sätt, är enkel att ta med sig och nu med Bluetooth.

Förbeställ din Ledger X här via Ledger.com 

Varför använda Nano X?

  • Det är säkert. Ledger håller högt på enhetens säkerhet. Certifikatet (CC EAL5+) är samma som finns i ditt bankkort och används även i pass.
  • Enkel back-up. Om du tappar bort din Nano X, behöver du inte oroa dig. Du kan då använda en fras på 24 ord som du fått när du börjat använda den. Med hjälp av den kan du alltså få tillbaka dina nycklar, oavsett enhet.
  • Simplicitet. Två knappar. En liten skärm. Nano X är enkel att hantera och intuitiv. Med hjälp av app och hemsida kan du dessutom hantera dina transaktioner i detalj.
  • Mobilitet. Nano X aktiveras med Bluetooth och kopplas ihop med din telefon. Du kan enkelt para ihop enheterna när och var du vill. Det som kommuniceras är krypterat (end-to-end) för att hålla processen så säker som möjligt.

Att kunna förvara dina nycklar på en separat fysisk enhet är en slags försäkring. Du som har stora tillgångar i kryptovalutor kan finna detta särskilt användbart. Nano X kan vara rätt val av flera skäl, bland annat följande:

Appen

När du skaffar enheten laddar du ned appen Ledger Live till din telefon, surfplatta eller dator. Härifrån kan du skicka och ta emot kryptotillgångar på ett enkelt sätt. Du kan också se ditt saldo och installera appar på din Ledger-enhet härifrån. Över 1 100 kryptovalutor stöds. Du kan också se, i realtid, hur det går för dina valutor. Att använda appen, och att skicka och ta emot pengar, är intuitivt och pedagogiskt upplagt.

Vanliga frågor och svar

  • Är Bluetooth verkligen säkert? Nycklarna lämnar aldrig chippet, vilket gör att Bluetooth i sig inte har någon påverkan på säkerheten. Dessutom är kommunikationen krypterad. Det går dock alltid att inaktivera Bluetooth och låta informationen färdas genom en USB-kabel.
  • Hur liten är skärmen? Skärmen har 128 x 64 pixlar, en uppgradering i förhållande till föregångaren Nano S. Det här gör det enklare att verifiera adresser och förbättrar användarvänligheten överlag.
  • Är den vattentät? Nej. Kommer den i kontakt med vatten eller annan vätska bör den genast stängas av och låta torkas innan den slås på igen.

Förbeställ din Ledger X här via Ledger.com 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *