AQRU – Recension och mina åsikter

Konkurrenskraftig ränta, välkomstbonus och gratis handel med krypto. AQRU siktar högt och kan bli en stark utmanare med tiden. Att de är relativt nya är dess nackdel. 

För några dagar sedan fick jag frågan om vad jag tycker om AQRU. Hade då aldrig sett plattformen innan så blev tvungen att kolla in. Här är mina åsikter.

Vad är AQRU?

AQRU (fascinerande svårt ord) är en handelsplats för kryptovalutor som även erbjuder ränta på insatt kapital samt kryptoplåbok för förvaring.

  • KÖP

Insättningar kan ske med kort, banköverföring eller överföring av annan kryptovaluta. Via appen kan sedan detta växlas till ett flertal andra kryptovalutor. På detta sätt liknar AQRU ett flertal liknande appar. Att starta ett konto verkar vara enkelt och KYC krävs.

  • FÅ RÄNTA

AQRU trycker hårt på att de ger hög ränta på insatt kapital. Det är uppenbarligen deras salespoint då informationen på hemsidan har ett tydligt fokus mot denna tjänst. Vad ger de för räntanivå? Är det bättre än Celsius som jag själv använder?

Hos AQRU går det att få ränta på fem olika kryptovalutor – hos Celsius ca 25. Däremot ger AQRU betydligt bättre avkastning, inte minst på stablecoins. I mars 2022 erbjöds 12 % på USDT, USDC och DAI. Det är imponerande högt. Samtidigt gav Celsius 9,32 % på dessa stablecoins.

En fördel, i jämförelse med Celsius, är däremot att AQRU erbjuder växling till fiat och växling mellan krypto. Det är något som jag än så länge saknar hos Celsius.

  • PLÅNBOK

När ett konto skapas får personen en plånbok hos AQRU. Är den säker? Det bör vara den första frågan man ställer sig då det finns en hel del osäkra handelsplattformar i världen. Företaget är noterat i Storbritannien, har Fireblocks som säkerhetsföretag samt har fått flera utmärkelser. Framförallt det sista ser jag som en ”tumme upp” för säkerheten. Internationella utmärkelser ges efter grundlig kontroll av företagen.

Min åsikt

AQRU lanserade sin tjänst i december 2021. Det bör vara förklaringen till att tjänsten inte ännu omfattar fler coins. Jag tror även hemsidan kan bli mer användarvänlig och tydlig med tiden.

Tiden är dess nackdel – men därmed kan vi även förvänta oss en ännu bättre tjänst växa fram under 2022. Oavsett vilket projekt som lanseras så krävs tid för att få förtroende på denna marknad. Men ju fler kunder de får och ju fler som skriver om dem desto mer stabilt och känt varumärke kan de bygga.

Till dess fördel är deras höga avkastning. De har även en jämförelse som visar hur hög avkastning de ger i förhållande till andra stora aktörer på marknaden här. Kommer jag byta från Celsius? Inte i ett första skede. Jag byter inte stabilitet, säkerhet och lång historia mot lite högre avkastning. Men det kan eventuellt bli aktuellt om 1 år. Är du yield-hunter kan däremot plattformen vara ett alternativ.

Gör alltid din egen research. Det som nämns ovan är bara mina egna reflektioner – inte rekommendationer.