Få ca 25% i ränta genom att delegera Steempower

De flesta blogginlägg på denna blogg handlar om hur man relativt lätt kan tjäna kryptovaluta. Men det är minst lika viktigt att få avkastning på den krypto man redan tjänat ihop. För mig är Steemdelegation med en årlig avkastning på ca 25% en smidig väg.

Steemit är en bloggplattform där kryptovalutan Steem används. Har du Steem på ditt blogkonto påverkar det inte din profil nämnvärt. Men om du tar denna Steem och uppgraderar kontot (dvs. gör det till Steempower) blir din röst starkare när du röstar på andra inlägg. Kortfattat så blir din röst mer värd för den du röstar på.

När jag hade 500 Steempower (500 Steem låsta i Steempower) var min röst värd 0,02USD. Det handlar alltså inte om någon stor summa men genom att man kan rösta på den nivån ca 8-10 gånger per dag blir det ett värde som ges till andra bloggare. Men att ge bort röster blir man inte rik på …

Delegering

Ett alternativ är att låna ut sin Power till ett annat konto på Steemit. Detta kontrolleras helt utav dig och du kan alltså delegera exakt hur mycket och hur länge du vill. Du kan även avbryta en delegering exakt när du vill.

Det finns flera projekt på Steemit som behöver Power för att bygga upp sin styrka. Dessa kan hyra Steempower mot en ungefärlig ränta på 20 %. Men eftersom det oftast bara är några månader per hyrtillfälle får du ju avkastning varje månad eller varannan månad. På det sättet får du mer att delegera nästa omgång osv. Ränta på ränta gör att du kan närmare 25 % per år.

Sälja votes

Det andra alternativet är att sälja alla röster. Det kan ske automatiskt via Steemauto vilket gör att rösterna säljs till ett värde av 85% av dess fulla värde av andra medlemmar. Du får pengar och de andra får röster som är mer värda än de betalar för. Även här ges ungefär lika mycket i avkastning.

Personligen är jag med i ett projekt som just nu ger 30% i årlig avkastning (utbetalning varje dag). Men då krävs även ett visst personligt engagemang.

Riskfritt?

Ja, delegering är riskfritt eftersom du har total kontroll över delegeringen. De du delegerar till får aldrig tillgång till dina steem utan enbart Steempower så länge som du godkänner utlåningen.

Risken sitter istället i att Steem kan falla i värde. Har du Steem i Steempower tar det hela 3 månader att få ut dessa i Steem igen (Växling sker vid 13 tillfällen). Detta för att skapa en säkerhetsfunktion som innebär färre stora transaktioner i valutan.