Splinterlands – Guide – Så kommer du igång


Denna guide går igenom hur du kommer igång med spelet Splinterland och genomför din första ”battle” Ytterligare guider kommer kring strategi och olika sätt att bygga ett bättre team.

Vad är Splinterlands?

Splinterlands är ett digitalt kortspel som spelas på Hive Blockchain. Ett Starter-Pack kostar 10 USD och med dessa kort kan olika uppdrag utföras för att på så vis vinna nya kort och uppgradera kortleken. Detta för att kunna spela på högre nivåer och lättare vinna turneringar.

I likhet med andra spel på blockkedjan finns möjlighet att tjäna kryptovaluta genom att spela spelet. Detta utan att riskera förlust eller behov av att sätta in mer pengar.

Själva ekonomin bakom spelet går jag igenom en kommande blogginlägg.

1.     Köp ett starterpack

Gå till https://splinterlands.com?ref=minimining  (Japp – det är min ref-länk)

  1. Klicka på PLAY NOW – och sedan – ”Create Account”

Att skapa ett konto är gratis – däremot kommer spelet vara väldigt begränsat. Räkna alltså med att behöva betala 10 USD vid ett senare skede för att låsa upp spelets alla funktioner.

KOM IHÅG LÖSEN – Vad jag vet finns ingen möjlighet att få tag på det senare.

Nu kommer du få ett temporärt användarnamn – som gäller fram till att du köpt Spellbook (dvs betalat avgiften för att få tillgång till hela spelet)Nu är du ialalfall inne i spelet. Du kan antingen spela några omgångar för att testa det – eller köpa Spellbook för att komma igång på riktigt. Tryck på BUY SPELLBOOK. Enklast är att betala avgiften, 10 USD, med Paypal. Det har jag gjort med alla mina konton (ja jag har ett par).

KLART !!!

Vad går spelet ut på?

När du loggat in – klicka på svärdet uppe till vänster i menyn. Det betyder att du vill slåss med dina kort. Kom ihåg att du aldrig kan förlora dem – men du kan vinna både kryptovaluta och nya kort genom att slåss och vinna matcher.

Detta är vad du möts av då:

Season Ends in

En säsong är på 14 dagar. Efter denna säsong kommer du få belöningar beroende på hur långt du kommit i spelet. Din framgång presenteras till höger (mellan sköldarna). Detta konto har Rating 140 och kommer därmed få 5 gratiskort när säsongen är slut.

FIRE QUEST

Här kommer ”Dagens utmaning” att presenteras. Det kan vara att vinna fem matcher med röd, blå, grön, vit eller svarta kort, bara drakkort eller bara neutrala kort. Klarar du av dagens utmaning vinner du ett antal kort. I början är det bara ett kort men även detta avgörs av hur långt fram i spelet du tagit dig. Själv spelar jag mest på Guld-nivå och får då 6 kort för varje daglig utmaning och ca 20 kort efter en säsong.

BATTLE
Här startas en match.

Spela en match?

Målet är att välja rätt kort, och ställa dem i rätt ordning – i förhållande till gällande matchregler och vilka kort som motståndaren förväntas använda. Själva matchen sker sedan automatiskt utifrån matematiska regler och slumpgeneratorer. Det viktigaste är alltså att skapa rätt uppställning av korten.

Kortens funktion och vapenslag? Det presenterar jag nästa blogginlägg. Nu vet du hur du kommer igång och kan testa på spelet till kommande blogginlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *