Maximera mining av Steem – via rätt webbläsare

Jag har tidigare skrivit om hur lätt det är att genomföra ”mining” av kryptovalutan Steem via webbläsaren. Men går det att maximera förtjänsten genom att välja rätt webbläsare? Ja – det visar min test.
Graphics sources: Pixabay.com [1],    (2) 

Har du ett konto på Steem kan du mycket enkelt få 0,01-0,10 steem per dygn genom att låta din dator genomföra mining i webbläsaren. Det sker genom tjänsten https://minnowsmith.party/ och du kan även ställa frågor till @minnowssmith på Steemit – eller läsa min guide här.

Det enda man gör är att gå in på webbplatsen, ange sitt Steemitnamn och påbörja mining.

Men spelar det roll vilken webbläsare? Ja !

Jag gör testet på följande sätt:

Använder exakt samma dator och låter exakt lika många program vara öppna när mining sker. Jag låter det ske i tre minuter och visar därmed ett ungefärligt genomsnitt under dessa minuter. Om inte annat anges används fyra threads och 100 % styrka.

Google Chrome

Hashes/S låg på mellan 20-24 under mätperioden

 

Internet Explorer

Var omöjlig att använda då reklamen av någon anledning hamnade precis där användarnamnet ska anges. Testade flera gånger med samma resultat. 

Microsoft Edge

Gav bäst resultat. Nästan 50% bättre än Chrome!

 

En edge och en Chrome

Chrome till vänster och Edge till höger. På två threads var.

Men nej – det gav inte bättre än att köra allt på en enda Chrome.

Två Edge

Går det att köra två fönster av webbläsaren och på så sätt maximera? Här kör jag två threads i vardera fönster. Resultatet är sämre än att enbart köra en. Det är inte ens möjligt att ha mining i två samtidigt om ni ser.

Slutsats

Sett till förtjänst är det helt klart värt att jämföra olika webbläsare. Det gav nästan 50% bättre resultat när Edge användes än Chrome. Genom att välja rätt webbläsare får jag ungefär 0,003-0,005 Steem extra varje dygn. Så kanske inte jättemycket att kämpa för – men alltid kul att testa.

SE ÄVEN ANDRA ARTIKLAR OM ENKEL MINING

Electroneum – Mining via mobilen eller datorn

JSE coin – Har ICO just nu så bara ett par tusen som gör mining !

Presearch – Få krypto för att söka på Google

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *