Quickbit Kort

Quickbits kort är ännu inte lanserat. Informationen nedan är vad jag hittat i olika pressreleaser och nyheter. Texten kommer att uppdateras allt eftersom mer information kommer ut.

Hur står sig Quickbit mot andra kryptokort?

Quickbit Kortet

I ett samarbete med VISA ger Quickbit ut ett betalkort som är kopplat till det konto som är tillgängligt via appen. I appen kan användaren ha fiat och flera olika kryptovalutor. Vid betalning dras pengar från Eurokontot. Önskas betalning ske med Bitcoin behöver därmed först Bitcoin växlas till fiat varpå kortet används för betalning.

På detta sätt har Quickbit en likhet med Revoluts kort.  I Revoluts app går det också att köpa/sälja kryptovaluta som sedan måste säljas till fiat innan betalning kan ske.

Den STORA skillnaden är däremot att Quickbit har riktig kryptovaluta medan Revolut inte kan ta emot eller skicka krypto. Det är bara en slags certifikat.

Rabatter och bonus:

Personligen anser jag att detta är den mest intressanta punkten. Quickbit kommer att konkurrera med Wirex, Plutus med mera. Alla kryptokort har en hög bonusgrad – vilket är en av de stora fördelarna. Exempelvis har Plutus 3 % för ett kort som kostar ca 35 kr per månad. Detta utan någon som helst gräns. Det kan ställas mot svenska kreditkort där högsta bonusnivån för tillfället är 1-1,5 % och ofta med en gräns på bonus på mellan 1500 – 2500 kr per år.

Just bonusen, samt enkel växling av krypto är vad många recensioner av Quick Bit kortet även nämnt.

Enkla betalningar: Apple Pay och Google Pay kommer att lanseras framöver.

Quickbit Appen

I appen kan användarna köpa, växla, sälja och skicka kryptovaluta. En smidig wallet som är tänkt att användas för vardagsbruk av krypto. De som använder appen kommer även kunna öppna ett bankkonto vilket sker genom samarbete med Intergiro. I början kommer appen enbart ha Euro men det kommer att byggas ut succesivt med fler valutor. I och med detta skapas även möjlighet att ta ut pengarna till valfritt konto genom banköverföring.

Valutor: I början kommer det erbjudas Btcoin, Bitcoin Cash och Litecoin.

Lansering:

Kortet förväntas lanseras ”i månadsskiftet februari och mars 2021”. Orsaken till fördröjning är att företaget velat att implementera fler (eller bättre) funktioner i kortet innan det lanseras. Detta för att kunna ”säkerställa att en så komplett och konkurrenskraftig produkt som möjligt lanseras”.

Företaget tjänar på transaktioner

Quickbit är minst sagt ett fintech-företag. De vill underlätta för konsumenter och företag att hantera och betala med kryptovalutor. Företaget ser kryptovalutor som en självklar del i framtidens ekonomiska system och vill därmed tidigt ta en viktig position i detta ekosystem.

Det företaget tjänar pengar på är de transaktioner som sker via deras nätverk. Det är exempelvis transaktionsflöden där fiat används för att köpa saker i kryptovaluta – eller tvärtom. Med ett kort, och tillhörande app, öppnar sig därför en ytterligare marknad för företaget som tidigare främst fokuserat på finansiella lösningar för företag. Bland annat har de många kunder inom E-gambling.

En stor marknad framför sig

Kortet, och appen, lanseras först i Norden, Nederländerna och Estland. Men därefter har de planer att lansera kortet i ett flertal andra länder. Krypto har inte några gränser – därmed inte heller kortutgivaren.

Läs mer: https://investor.quickbit.com/sv/om-oss/affarsmodell/  Bästa förklaringen om vad Quickbit är och dess framtid. (Bättre än dess egen hemsida)