My Neighbor Alice – Spel och Token

Börja med en småskalig bondgård – och få verksamheten att växa till en ”booming business on blockchain”. My Neighbor Alice är ett onlinespel som introducerar konceptet kring blockchain för miljontals människor. Här kan alla köpa och äga sina egna öar, samla på spännande föremål och bygga olika prylar. Dessutom är det ett sätt att träffa nya människor.

Sådan är gameplay

My Neighbor Alice är inspirerat av spel som Animal Crossing, ett av Nintentos stora hits de senaste åren. I Animal Crossing bygger du din egen stad på en ö – och det är ungefär så som My Neighbor Alice också fungerar. Vidare kan du samla på saker som möbler och kläder, samt träffa andra människor som också spelar spelet. Den allra största skillnaden mellan My Neighbor Alice och spel som Animal Crossing, är givetvis att det förstnämnda även har kryptoaspekten i sig.

ALICE Token

Valutan i spelet kallas för ALICE Token och behövs för att spela och investera i My Neighbor Alice. En del av strategin med spelet är, enligt utvecklarna, att skapa incitament för de spelare som spelar mest. Det gör de bland annat genom att inkludera DeFI-element i spelet. Ett exempel på det är så kallade NFT:S, eller non-fungible tokens, som kommer i form av saker som hus, plantor, djur och mark i spelet.

Valutans funktioner:

  • Används för att köpa land, kläder och andra prylar inne i spelet.
  • Betalas ut till spelare som till exempel vinner tävlingar i spelet.
  • Används för att tjäna så kallade staking rewards, som ska uppmuntra spelare att hålla i sina tokens och supporta ekosystemet.
  • Läs mer om kryptovalutan Alice hos kryptobull.se

Frågor och svar om spelet

Behöver man en wallet för att spela?

Nej, man behöver inte ha en wallet för att komma igång med spelet. Om du vill kunna ta del av spelets alla funktioner, så som att gå med i Community Council, eller köpa saker inne i spelet, så kommer du att behöva en wallet för att kunna göra transaktionerna.

Kostar det något att spela?

Det är gratis att spela. Däremot finns möjligheten att köpa saker inne i spelet, vilket kostar pengar.

Vilka ligger bakom spelet?

Bakom My Neighbor Alice finns Antler Interactive, som är en svensk spelutvecklare med bas I Stockholm.