Enklaste sättet att köpa Bitcoin – Revolut kortet

Revolutkortet har flera fördelar mot klassiska betalkort. Här ges bästa valutakursen, snabbaste internationella överföringen och det enklaste sättet att köpa Bitcoin.

Jag skaffade Revolutkortet i maj 2019 och är riktigt nöjde med de funktioner som kortet och tillhörande app har. Här kommer jag lägga fokus på de tre fördelar och funktioner som jag uppskattar mest.

Läs mer om…(under filmen)

 • Enklaste sättet att köpa Bitcoin
 • Blixtsnabba internationella betalningar utan avgift
 • Bästa valutakursen

Kom igång med Revolut kortet

 1. Registrera ditt telefonnummer på Revoluts hemsida
 2. Ett sms skickas ut med länk till nedladdning av appen
 3. Verifiera dig genom passbild
 4. Sätt in pengar med annat bankkort eller banköverföring
 5. Handla med kortet – Ha översikt i appen

bitcoin myntEnklaste sättet att köpa Bitcoin

Att registrera sig på olika handelsplatser för kryptovalutor kan både vara krångligt och tidskrävande. Dessutom är nästan alltid sidor på engelska.

En stor fördel med Revolut kortet är hur växling sker till kryptovalutor. I appen går det att växla till 150 olika valutor. Bland dessa finns fem kryptovalutor. Det är alltså lika lätt att växla 100 kr till USD som till BTC. Man kan därmed köpa för några kronor (eller flera tusen) med ett par enkla knapptryck i mobilen.

Kursen ändras i realtid och det går att sätta pushnotiser för att få meddelande om när kursen nått en specifik nivå. En stor fördel är därmed att du dygnet runt kan växla Bitcoin till fiat och sedan handla med dessa via kortet. Från Bitcoin till inköp av mat på 1 minut. Det är få andra handelsplatser som kan matcha det.

Nackdelen då? – Än så länge är alla dina kryptovalutor låsta till Revolut. Det går därmed inte att föra in eller föra ut krypto. Enbart köpa och sälja. Däremot är det något de jobbar på inför framtida uppdateringar.

Blixtsnabba internationella betalningar utan avgift

Har du en vän i England eller Spanien – eller kanske i Iran. Växla valfri summa i appen och skicka sedan lokal valuta till din vän. Antingen direkt till ett bankkonto eller till vännens Revlolutkonto. Har vännen ett eget Revolutkort kan du skicka på en sekund. Pengarna kommer in på vännens konto, i rätt valuta, och några transaktionskostnader behöver inte betalas.

Har själv en vän i Estland som jag ibland skickar småsummor till. Har än så länge inte sett någon annan lika smidig lösning. För skickade via Paypal – och betalade för varje transaktion.

Bästa valutakursen – utan kostnader utomlands

Revolut har även den bästa växelkursen som går att få. Den är exempelvis bättre än den kurs som ges av Mastercard och Visa. Ska jag åka utomlands laddar jag på ett par tusen kronor på kortet. Växlar till Euro (ska till Finland) och handlar med kortet utomlands. Fördelen mot många andra kort är då.

 1. Ingen uttagsavgift
 2. Inget valutapåslag
 3. Bästa växlingskursen. Ca 6 % bättre än om jag växlat på Forex och lite bättre (om än extremt lite) bättre än kursen som Mastercard har.

Mer pengar kvar till reskassan helt enkelt. Eller mer pengar till kompisen jag skickar pengarna till.

Läs mer eller teckna kortet på Revolut.com